Dömötör Csaba: A Jobbik betagozódott a baloldalba

2021. május 31. 14:39

Senki nem tekint már úgy Z. Kárpátékra, mint akik képesek önálló döntéseket hozni – fogalmazott az államtitkár Z. Kárpát Dánielnek adott válaszában.

2021. május 31. 14:39
null

A jövő évi költségvetésben minden olyan intézkedés szerepel, amelyekről a kormány a korábbiakban döntött – szögezte le Z. Kárpát Dánielnek adott válaszában Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára példaként a következőket említette:

  • további munkaadói adócsökkentés
  • 13. havi nyugdíj visszaépítése
  • Magyar Falu Program
  • Lakásáfa csökkentés
  • Lakásfelújítási támogatás

és sok minden más – tette hozzá az államtitkár. Kiemelte, hogy miközben Z. Kárpát szerint a kormány nem gondol a fiatalokra,

a 2022-től a 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetnie.

A Fidesz politikusa közölte, jövőre 770 milliárd forinttal több pénz lesz a költségvetésben mint tavaly és 1700 milliárddal nagyobb összeg, mint 2010-ben. Elmondta azt is, hogy a családok támogatására a teljes GDP 5 százalékát költi a kormány, ami a legmagasabb arány az egész Európai Unióban.

A Jobbik felvállalja a baloldal programját

Dömötör Csaba szerint szép és jó, hogy a Jobbik költségvetési javaslatokat fogalmaz meg, de senki nem tekint már úgy Z. Kárpátékra, mint akik képesek önálló döntéseket hozni, mert betagozódtak a baloldalba. Felidézte, hogy a Jobbik szövetségesei az MSZP kormányok idején egy napon belül eltöröltek egyhavi bért, befagyasztották és megadóztatták a családi pótlékot, és megemelték az áfát.

Elmondta azt is, hogy a baloldali pártok programjuk szerint

  • magasabb, 19 százalékos társasági adót akarnak bevezetni
  • nagyobb jövedelemadó-kulcsot szeretnének
  • le akarják választani a családtámogatásokat a munkavégzésről

Szerinte azzal, hogy a Jobbik szövetséget kötött a baloldali pártokkal, és közös plakátokon szerepel velük, felvállalja az ő programjukat is. Felidézte, hogy Z. Kárpát Dániel két évvel ezelőtt azt mondta, hogy

„azért nem lenne a baloldal helyében, mert ott van egy atombomba, akit Gyurcsány Ferencnek hívnak.”

Dömötör Csaba zárásként úgy fogalmazott, „Önök nem csak, hogy átálltak, átkóricáltak a baloldalra, hanem át is karolták ezt a robbanótöltetet, és ha lehetne beszélni a régi Z. Kárpát Dániellel, akkor annyit mondanánk neki, hogy ha rajtunk múlik, akkor senki nem fogja tudni megnyomni a piros gombot ennél az atombombánál.”

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. május 31. 23:18
Jobbik nem betagozódott hanem egy tőről fakad a dkval gyökérhajtása furkós botja , üt mint a bolondóra :)
CirmoS
2021. május 31. 16:23
A Jobbik- szarabbik 2006- ról ugasson!.... Ez a Gyurcsány ellen létrejött, most meg Gyurcsányt nyalogató ócska gittegylet jobb lenne ha befogná a pofáját!
teklapavle
2021. május 31. 15:35
A tolvaj Fidesz ködösíteni próbálja Rácz Zsófia "fiataljait". Közben a valóság: - Közpénzből járja a világ luxushoteleit Antall József fia, az Orbán-rendszer nagy nyertese - Mészáros Lőrinc öccse is bankot robbantott cégbirodalmával - Megduplázódott a kormányzati felső vezetők és minisztériumi dolgozók száma
llnnhegyi
2021. május 31. 15:28
Hatástalanok az országgyűlési kampány beszédek. -:))) Megvárjuk amíg jönnek a válaszok,mert jönnek hamarost, Orbán Viktor miniszterelnök úrtól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!