Magyarország az USA-t is megelőzi átoltottságban

2021. május 17. 18:38

Chilét megelőzve Magyarország a negyedik vezető ország a világon a népesség átoltottsága tekintetében.

2021. május 17. 18:38
null

Az Európai Unión belül már egy hónapja kiemelkedő a magyarországi oltások sebessége, május hónapban Máltával együtt vezettük az európai rangsort. Vasárnap a világlistán is előkelő helyezést ért el hazánk: Chilét megelőzve, Izrael, Bahrein és az Egyesült Királyság után immár negyedik a világranglistán. 

Gulyás Gergely korábban azt mondta, hogy a járvány harmadik hulláma Magyarországot súlyosan érintette, de az oltásoknak köszönhetően radikálisan visszaestek az új fertőzések, és csökkent a halálozások száma is. Hozzátette: minél több ember oltatja be magát, annál gyorsabban szorítható vissza a járvány.

Az oltásnak köszönhető, hogy elkezdődött az újraindítás

A beoltottak száma 4 millió 690 ezernél járt hétfőn, a kormány előrejelzése szerint Pünkösd után érhetjük el a hatmilliós határt.  

Müller Cecília hozzátette, minden oltóponton zajlik az oltások beadása, ma már vakcinabőség van, és csak az egyénen múlik, hogy él-e a védőoltás lehetőségével. Elmondta: AstraZeneca- és Szputnyik vakcina már csak korlátozott számban áll rendelkezésre, az oltópontokon elérhető a Sinopharm vakcinája, és további Pfizer-szállítmányt is várnak. Hétfőn 38 400 Janssen-oltóanyag érkezik. A tisztifőorvos hangsúlyozta, a járványügyi adatok kedvezően alakulnak, a védelmi intézkedéseknek és a védőoltásoknak köszönhetően a harmadik hullám leszálló szakaszának végéhez közeledünk.

(MTI, Our World in Data) 

Fotó: Our World in Data

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zalai láma
2021. május 18. 11:15
Pár perce néztem végig a mai halálozási listát.Az elhunytak kb. 70 - 80 %-a 70 éven felüli.Igazán fiatalt,tízen-húszon-harminc éveset hála Istennek elvétve sem találni közöttük.Tudomásom szerint az időseket oltották legelőször és nyugodtan mondhatjuk hogy az idősek nagyon nagy többsége be van oltva....ennek ellenére a statisztika szerint köreikből kerül ki a legtöbb COVID elhunyt. Számomra így ebben a formában valami nagyon nem kerek ebben a történetben.
ugorka
2021. május 18. 10:14
A Mandiner torzít (megint). A mellékelt grafikonon az országok kis része van csak kijelölve (ekkora hibát hogyan követhet el egy újságíró?). Hiányzik róla Anglia, Málta, Mongólia, Emirátusok. Ezek mind előttünk vannak (+ számtalan miniállam), csak nincsenek kijelölve.
Isten jobb keze
2021. május 18. 07:45
Igen tudjuk! Mandiszar lehozza a cikket Magyarország szuper hatalom lett Xdxd
Zokni
2021. május 18. 07:35
,,Magyarország már az USA-t is megelőzi átoltottságban Chilét megelőzve,, - büszkélkednek. Az semmi! Még kikezelt tripperben is elsők vagyunk. Hajrá Felcsutország! Hajrá felcsutok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!