Kiengedték Bige Lászlót a házi őrizetéből

2021. május 06. 15:07

2021. április 28. napjától a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll.

2021. május 06. 15:07
null

„Tájékoztatjuk a széles közvéleményt, hogy cégünk tulajdonosa, Bige László 2021. április 28. napjától a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll” – áll a Nitrogénművek Zrt. közleményében.

A közlemény emlékeztet: 2021. március 11. napján a védelem indítvánnyal élt a kényszerintézkedés megszüntetése tárgyában, mely védői indokolást a Nyíregyházi Járásbíróság magáévá tett, és 2021. március 24. napján megszüntette a kényszerintézkedést.

Az I. fokú határozat ellen az Ügyészség fellebbezéssel élt, majd néhány nap múlva indítványt tett a kényszerintézkedés határidejének a meghosszabbítására a Nyíregyházi Járásbíróság előtt.Ezt az ügyészi indítványt, mint alaptalant, a Nyíregyházi Járásbíróság elutasította.Ez ellen a döntés ellen is fellebbezéssel élt az Ügyészség. A Nyíregyházi Törvényszék mind a két ügyészi fellebbezést megvizsgálva, azokat elutasítva, helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság döntéseit.

Bige Lászlót korábban 1998-ban előzetes letartóztatásba helyezték, mert több tízmilliós adócsalással és 15 millió forintos vesztegetéssel gyanúsították meg. A bíróság akkor felmentette Bigét. A közelmúltban pedig újra gazdasági bűncselekmények gyanújával vették őrizetbe a milliárdost. Bigét azzal gyanúsítja az ügyészség, hogy több mint 800 millió forint vesztegetési pénzt fogadott el úgy, hogy eközben közel 2 milliárd forinttal károsította meg saját cégét. Az üzletember portréját itt olvashatják.

.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2021. május 06. 20:16
Nem látunk bele a nagyok kártyáiba, így jobb nem lévén bizzuk a bíróságra. Itt olyan hazai és külföldi vállalkozók harcolnak az agrárium egy szeletének ellenőrzéséért, akik nagyon komoly befolyással/hatalommal rendelkeznek.
djcs
2021. május 06. 18:24
Tehát az a helyzet, hogy még nem minden bíróság, és nem minden bíró eszik Orbán tenyeréből.
Valodi
2021. május 06. 17:20
.... höhöhö.... meneküljön, amerre lát! A cégeit meg majd kegyeskedik "megmenteni" Mészáros Incitatus vagy Csányi SánDON....
Hoked_ly
2021. május 06. 16:58
Akkor azért repked újra a helikopter, zavarva a nyugalmamat! Ideje lezuhanni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!