Hétfőtől már a regisztrált 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni

2021. május 10. 09:14

A védőoltáshoz a kiskorúak esetében szülői hozzájárulás is szükséges.

2021. május 10. 09:14
null

Hétfő reggeltől már az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra – írja a koronavirus.gov.hu. Hozzátették: több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatal számára nyílt meg mától az időpontfoglaló. A jogosultak erről ma SMS-értesítést is kapnak. Az oltásukra május 13. csütörtöktől – május 18. keddig hirdettek időpontokat a kórházak. Az oltás Pfizer vakcinával fog történni. Az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük, amely a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető. A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás.

Pfizerrel oltanak

Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket illetve idén betöltik a 18. életévüket. A portál felhívta a figyelmet, hogy

a Pfizer vakcinára most kizárólag ez a korosztály tud most időpontot foglalni,

a többi regisztrált továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tud jelenleg foglalni.

Az SMS-ben értesített fiatalokat arra kérik, hogy mielőbb foglalják le az oltási időpontokat a www.eeszt.gov.hu oldalon, ahová a TAJ-szám és a születési dátum megadásával tudnak belépni, majd ki tudják választani az oltás időpontját és helyszínét. A véglegesített foglalásról visszaigazoló emailt kapnak, a visszaigazolást kérjük nyomtassák ki és vigyék magukkal a kórházi oltópontra. Amennyiben tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalniuk, írják, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, amelyet az oltási időpont visszaigazolásának és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Mit kell vinni az oltásra?

– kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot,

– kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról,

– TAJ-kártyát,

–  személyi igazolványt.

Azok a 16-18 évesek, akik eddig nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ezután is megtehetik, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrált között lesz lehetőség, közölték.

Kép forrása: koronavirus.gov.hu

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2021. május 10. 16:07
Sajnálom a fiatalokat. Semmi szükségük erre a vakcinára. Számukra jelenleg a covid kissebb kockázatot jelent, mint ezek a kisérleti vakcinák, melyeknek hosszútávú hatásai egyenlőre ismeretlenek.
hátakkor
2021. május 10. 13:14
Hajrá tinik!
barnabibambi
2021. május 10. 11:38
Azt öreg generáció után a fiatal generáció tönkretétele igába hajtása és ha nem megy akkor elpusztítása a cél!Szóval megy ezerrel a nép zsarolása ,megfélemlítése ,megalázása jogfosztása.Ez maga a fasiszta diktatúra.Ennél valóban jobb a baloldal az csak választékot akar bővíteni!
ginacica
2021. május 10. 11:19
egészséges fiatal és veszélyeztetett oltott nem veszélyes a másikra. az egészséges nem fertőz, a tünetes beteg fertőz, más miatt beteg emberre veszélyes, ha az nem oltatott. egészséges fiatalra ez a betegség nem veszélyes. a kockázata a villámcsapás kockázati szintjén van. az oltás hosszú távú most nem ismert kockázatai nagyobbak, és egész életre szólhatnak (férfi-női terméketlenség, fogékonyság betegségekre etc.). ez kísérlet, ráadásul az eredmények elég kétséges visszacsatolásával. a vakcinák következményeinek egyáltalán nem bizalomgerjesztő kezelésével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!