Szlávik: Leszálló ágba került a járvány, fordulópontnál vagyunk

2021. április 28. 10:01

Az átoltottság mértéke még nem elegendő a szakember szerint, nem szabad hinni az "álprófétáknak”.

2021. április 28. 10:01
null

Mindenhol csökken a vírus örökítőanyagának szennyvízben mért mennyisége. Úgy látszik, hogy a járvány leszálló ágba került – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője szerdán az M1 aktuális csatornán. Szlávik János közlése szerint ezt jelzi az is, hogy a kórházakban csökken a fekvőbetegek száma, ugyanakkor az intenzívosztályokon még mindig nagy a leterheltség, ami miatt a halálesetek száma csak lassan mérséklődik.    

Arra a felvetésre, hogy az átoltottakkal és a betegségen átesettekkel együtt a lakosság 50-60 százaléka lehet most védett, azt mondta, ez még nem elegendő ahhoz, hogy emiatt csökkenjenek a számok. „Tehát még egy-két, akár hárommillió ember beoltására van szükség ahhoz, hogy nagyon komolyan csökkenjen a járvány, illetve komolyan csökkenjen az a veszély, hogy a vírus visszatér Magyarországra” – fogalmazott Szlávik János. Hangsúlyozta, most van az a pillanat, amikor össze kell fogni, és nem szabad hinni az „álprófétáknak”, hiszen a jelenlegi helyzet fordulópontnak is tekinthető.

(MTI)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. április 28. 15:46
Én nem vagyok virológus mégis azt mondom, hogy jöbő ilyenkor sem leszünk sokkal előbbre !
Jason Bourne
2021. április 28. 12:11
Most őszig jön pár félig-meddig "hepi" hónap, aztán kezdődik előröl az őrület.
pollip
2021. április 28. 11:40
Aki még nem oltatta be magát, tegye meg minél előbb!!!!!!!
kunfia
2021. április 28. 11:22
Már megint védekezik a vírus,mi meg támadunk? Akkor végünk van,jön a 4.hullám. Soros a hibás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!