Szijjártó: Új fejezet nyílik a magyar-román kapcsolatokban

2021. április 28. 13:57

A kisebbségi ügyekkel foglalkozó vegyes bizottság 2011-ben ülésezett utoljára.

2021. április 28. 13:57
null

A kisebbségi ügyekkel foglalkozó vegyes bizottság újraindításával új fejezet nyílik a magyar-román kapcsolatokban – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter, miután román kollégájával aláírt több kétoldalú megállapodást a gyulai Almásy-kastélyban szerdán. Szijjártó Péter elmondta, a kisebbségi ügyekkel foglalkozó vegyes bizottság 2011-ben ülésezett utoljára, de a mostani megállapodás – amely rögzíti a vitás pontokat is – lehetővé teszi a „korábban megoldhatatlannak hitt kérdések” közös megtárgyalását és megoldását is.    

A politikus Bogdan Aurescu román külügyminiszterrel aláírta a 2004-es és a 2014-es, Bukarestben kelt megállapodás módosításáról szóló egyezményt is, amelyek szavai szerint javítják a határátlépés gyorsaságát, elkerülhetővé válik általuk, hogy csak nagy kerülőkkel lehessen átjutni a magyar-román határon. Új, állandó nyitvatartású határátkelőhelyek nyílnak Elek-Ottlaka és Dombegyház-Kisvarjas között – közölte.

(MTI)

Kép forrása: Facebook-videó

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2021. április 28. 15:59
Végre valahára! Erős,fontos szomszédunk Románia! -:))) Dugig magyarral.
geyza1947
2021. április 28. 15:44
Hanyadszor ? Mindkét ország politikusai mind simlisek !
Pipas 3
2021. április 28. 15:18
Csak óvatosan a románokkal!! Emlékezzünk csak a történelmi tényekre!
balbako_
2021. április 28. 14:41
Most azért a székely aláírásgyűjtés sikere arra ösztönzi a román politikát, hogy egy kicsit tegyenek úgy, mintha lenne is fejlődés e téren. De ez a banda soha még egyetlen szerződést be nem tartott fanariota ravaszkodás, sunyiság az egész. De rajtunk ne múljon csak nagyon hinni nem szabad nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!