Steiner Kristóf: Az én világomban is van helye a konzervativizmusnak

2021. április 28. 16:20

„Ami régimódi, nem mindig idejétmúlt” – vallja az egykori műsorvezető.

2021. április 28. 16:20
null

Steiner Kristóf, egykori műsorvezető, médiaszemélyiség a wmn.hu-n megjelent írásában azt fejti ki, hogy miért nem tekinthet rá a nagyközönség egy kizárólag ultraliberális alakként, valamint csokorba szedi melyek az életnek azon területei, ahol a régimódi nézetek számára is fontos támpontot adnak. 

Írása elején Steiner kifejti, hogy az emberek szeretik „begyömöszölni a liberális skatulyába”:

Ezek a bizonyos helyzetek (7+1 terület) olyanok, mint: „Az alvásigényünk tiszteletben tartása”„Az egészségünkről, hajunkról, körmünkről, bőrünkről való gondoskodás”, vagy a „Nem iszunk meg akárhány kávét, vagy eszünk meg bármennyi szelet tortát, és – fájdalom – nem ihatok korlátlan mennyiségű bort sem”

A hedonizmussal kapcsolatban Steiner azt írja: „Arra is rá kellett jönnöm, hogy ha igazán szeretném élvezni a finom falatokat, a mennyei italokat, és a világ összes édes, csábító, mámorító ajándékát, akkor kénytelen leszek megismerni a saját testem korlátait”, majd azt is hozzátette: „ha mindent, mindig, mindenhol egyszerre, és korlátlanul próbálok élvezni, azzal nem a lelkemet szabadítom fel, legfeljebb a szabadgyököket…”

Ebben a részben a hagyományokról, a nyitottságról, valamint kiteljesedésről osztja meg gondolatait a korábbi műsorvezető. 

„A hagyománytisztelet nem feltétlenül jár együtt a begyöpösödött gondolkodásmóddal. Ami régimódi, nem mindig idejétmúlt” – írja Steiner, majd úgy zárja sorai: 

A teljes írást itt olvashatja. 

Kép forrása: MTI / Kovács Tamás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. április 29. 10:17
de alacsony a küszöb itt néhány embernél. azon meg szörnyülködünk hogy kaliforniában egy transzot indít a republikánus párt. ő is biztos rém konzervatívnak gondolja magát.
Csubszi
2021. április 28. 23:21
Az lehet, de a konzervativizmus világában nincs hely az ilyenek pöffeszkedésének és erőszakos térítésének!
villogókékfog
2021. április 28. 22:24
A te világodban geciszar van, mértéktekenül. Csináld csak csendben és ne okoskodj, úgy is az elvtársak vesznek majd elő.
sorivo4
2021. április 28. 20:20
Steiner Kristóf jó gyerekek. Buzi bár, de erről nem tehet. Meg zsidó is. Ez adottság, amivel született. Az ő küldetése az, hogy ezt hogyan fordítja a társadalom javára, amibe született. Amiben próbálkozik. Tanul, és tesz érte. Mert hasznos tagja szeretne lenni a társadalomnak. Ennek felismerte első szikráit, amiben annak támogatnia kell. Hogy ő valójában konzervatív gondolkodású, nemi identitásától függetlenül. Hogy így hogyan találhatja meg a helyét magyar társadalomban és hogyan lehet annak hasznára, az azokon is múlik, akik segítik ebben vagy éppen kitaszítják őt nemisége miatt. Azt ajánlom mindenkinek, hogy gondolatai szerint ítéljék meg és viszonyuljanak hozzá. Amit őszintének éreznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!