Pikó András: A kormány drogpolitikájának kudarca látványos

2021. április 27. 07:36

Józsefváros polgármestere szerint a kisfalvakban, és a városok utcáin is tapasztaljuk a „kudarcot”.

2021. április 27. 07:36
null

„Magyarországnak volt Nemzeti Drogellenes Stratégiája, 2013-ban fogadták el és 2020-ig volt érvényben. Célul tűzte ki, hogy 2020-ra Magyarország drogmentes legyen, ehhez a közösségek és családok megerősítését tartotta legfontosabb eszközének. Ezt a drogtstratégiát nem hajtották végre, elszabotálták”írja Pikó András a Facebookon.

Pikó szerint a Fidesz az egyházi és szakmai szervezeteket támadja

A polgármester úgy véli, a kormány drogpolitikájának kudarca látványos: „nemcsak a mélyszegénységtől sújtott kisfalvakban, ezt tapasztaljuk a városok utcáin és terein is. Érdemes megismerni és a döntéshozókon számonkérni a semmibe vett drogstratégiát. A Fidesz ahelyett, hogy segítené és építené a helyi közösségi-civil-szakmai hálózatot, megbélyegzi és támadja azokat az egyházi és civil szakmai szervezeteket, önkormányzatokat, amelyek

Pikó András szerint most Józsefvárosban a Magyarországi Református Egyház Kallódó Ifjúságot Mentő Misszióját és a velük együttműködő kerületi és fővárosi önkormányzatokat támadja a kormánypárt. A Mandiner is írt róla, hogy a Fidesz tiltakozott a józsefvárosi drogrehabilitációs központ ellen.

Fotó: MTI

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2021. április 27. 18:56
a gyerekvasutas
istvanpeter
2021. április 27. 15:25
Nem kell ide semmiféle drogstratégia. Kényszergyógykezelés kell és kész, mert ezek már mind olyan emberek, akikkel nem lehet értelmesen beszélni.
Akitlosz
2021. április 27. 14:22
Nem kell drog, sem drogpolitika. A bűnözőket börtönbe és kész. Közéjük értve a kábítószerfogyasztókat. Nem tapasztalni semmiféle "kudarcot".
hlaci83
2021. április 27. 12:22
Igaza van, láthattuk Kispesten...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!