Palkovics Karácsonnyal és Baranyival tárgyalna a Diákvárosról

2021. április 21. 17:59

Olyan ajánlatunk van, ami pestiesen szólva, nem lesz semmi – mondta el a miniszter az atv.hu-nak szerdán.

2021. április 21. 17:59
null

„Ha úgy gondolja a főváros és a ferencvárosi önkormányzat, hogy meg akarja akadályozni a Fudan projektet, lelkük rajta. De annak tudatában kell lenniük, hogy ezzel gyakorlatilag beismerik, nem akarják, hogy a hazai felsőoktatást érdemben fejlesszük, versenyképesebbé tegyük, hogy szerintük a magyar fiatalok nem tartanak igényt korszerű képzésekre” – mondta Palkovics László az atv.hu-nak a Fudan-Diákváros projekt miatt kirobbant konfliktus kapcsán.

Ha az amerikai elnök ellátogat az MIT-re, és tart egy előadást az amerikai értékekről, az baj?

Hszi Csin-ping kínai elnök a Csingua Egyetemen a Kínai Kommunista Párt megalakulásának a 100. évfordulója alkalmából tett látogatásán azt mondta, hogy „a felsőoktatás kulcsfontosságú a szocialista jövő építésében, és jónak nevezte, hogy az egyetemen a hallgatók és a tanárok vörösek és professzionálisak” – említette meg az ATV a miniszternek azt firtatva, hogy az ide költöző egyetem a kínai kommunista államrend ideológiáját fogja közvetíteni. 

„A példára visszatérve, ugye nem probléma, ha az amerikai elnök tart egy előadást bármelyik amerikai egyetemen? Ő is a politikát képviseli, úgy, ahogy a kínai miniszterelnök tette. Az Egyesült Államok elnöke demokráciáról beszél Amerikában, Kínában pedig a saját társadalmi berendezkedésükről beszélnek” – válaszolta Palkovics László. 

Nem lesz ideológiai képzés a Fudan Egyetemen

A miniszter elmondta, hogy

az épülő egyetemen gazdasági, műszaki és orvostudományi képzés lesz.

Palkovics László emlékeztetett, hogy a Corvinus Egyetemmel együttműködésben a Fudannak ma is van Budapesten gazdasági képzése, ahol az első MA-s évfolyam idén diplomázik. 

„Nézzük meg, hogy akik ezen végeztek, mit gondolnak a színvonalról, volt-e ott bármilyen ideológiai képzés vagy nyomás. Mert akikkel én beszéltem, azok azt mondták, hogy életük legjobb mesterképzésén vettek részt a Fudan és a Corvinus együttműködésében” – emelte ki.

Széles spektrumon fognak képzések folyni a Fudan Egyetemen

A tervek szerint empirikus elemzés és menedzsment-technológia, gazdasági stratégiák, pénzügyi tervezés, programmenedzsment, kínai nyelvi készségek, nemzetközi tanulmányok és geopolitikai képzések, gyógyszerészet- és orvostudományi, adattudományi és big data képzések, kommunikációs mérnök és médiatanulmányok, járműmérnökök képzése, automatizált rendszerek képzések lesznek a Fudan Egyetem kínálatában.

A miniszter kiemelte, hogyaz orvostudományi képzés is a klasszikus európai orvoslást oktatja majd és nem a kínai gyógymódokat.

„Ha megnézi az elmúlt hat évet, a konfliktusokban én mindig mindenkivel egyeztettem, a fél világot keresztülutaztam. Ezt a szokásomat, hogy megpróbálok másokkal tárgyalások útján megállapodni, nem szeretném föladni. Erre amiatt is szükség van, mert a jobbító szándékainkat sokszor előítéletes módon félreértik, vagy a változásokban ellenérdekeltek félremagyarázzák. A városvezetők tiltakozása mögött ezúttal inkább az információhiányt sejtem, ebben a mi mulasztásunk is benne lehet, de ez nem olyan hiba, amit fehér asztal mellett ne lehetne kijavítani” - mondta és megerősítette, miszerint már tárgyalásokat folytat Ferencváros és Budapest ellenzéki polgármestereivel, hogy „létrehozzunk egy olyan beruházást, ami mind Budapest fővárosnak, mind Ferencvárosnak egy ékszerdoboza lesz”.

Fotó: MTI, Déli Városkapu

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zaj001
2021. április 21. 22:16
Egy diákvárost jobban el tudok képzelni egy egyetemmel, mint anélkül. Az üzleti koncepciót ismerni kellene, mert 500 milliárd elég sok pénz betonra.
DonCiccio
2021. április 21. 21:44
Ha már ennyire jó lett a fidesz önkormányzati választási kampánya hogy Karácsony és a Baranyai a két illetékes, valamit kell vakkantani nekik. Most még ha akarják akkor velük, de amilyen debil mind a kettő majd nélkülük. Nem lesz annyi eszük hogy rácsatlakozzanak a projektre.
T. Péter
2021. április 21. 20:54
"A példára visszatérve, ugye nem probléma, ha az amerikai elnök tart egy előadást bármelyik amerikai egyetemen? Ő is a politikát képviseli, úgy, ahogy a kínai miniszterelnök tette. Az Egyesült Államok elnöke demokráciáról beszél Amerikában, Kínában pedig a saját társadalmi berendezkedésükről beszélnek" Mi a fene bajod volt neked a Kádár-rendszerrel, te tökfej Palkovics? Az is csak a saját társadalmi berendezkedését nyomta, igazán nem lehet azzal vádolni, hogy nem azt tette, nyilván az is rendjén volt neked, te marha. "Ha úgy gondolja a főváros és a ferencvárosi önkormányzat, hogy meg akarja akadályozni a Fudan projektet, lelkük rajta. De annak tudatában kell lenniük, hogy ezzel gyakorlatilag beismerik, nem akarják, hogy a hazai felsőoktatást érdemben fejlesszük," Pont azt szeretné mindenki, hogy a hazai felsőoktatást érdemben fejlesszük, te istenbarma. A HAZAI felsőoktatást, a miénket. Nem azt, hogy a mi pénzünkön fene se tudja, milyen titkos szerződéssel állami egyetemet építsünk egy MÁSIK országnak. A hazait, te ökör, azt kellene fejleszteni. Add oda nekik ezt a pénzt, amit a kínaiaknak adnál, majd azok is fejlődni fognak, te szerencsétlen hülye.
tevevanegypupu
2021. április 21. 19:30
Attól őrülnek meg Gyurcsányék ,hogy Budapestet Orbánék és Tarlós tette olyan világvárossá, amit most valószínűleg Karácsonyék részben lerombolnak, elhanyagolnak..és akkor ráadásul a hatalmas egyetemi-diákváros szintén Orbánék nevéhez fűződik majd..míg Gyurcsány-Demszky érához az elbarmolt kormányzati negyed, a szétrombolt, alagutas-deszkapalánkos négyes metró, a közlekedési káosz, a lerobban BKV..szóval nagyon jó lenne, ha a kormány abbahagyná ezt a demokratikus jóbácsi szerepet, Budapest az egész ország fővárosa..ennek megfelelően intézkedjen. Kiírhatnak népszavazást..de az egész országra, mert az egyetemekre nem csak a budapestiek járnak..hanem az országból..a zörgő, ocsmány börőndjeikkel a vidéki parasztok is..ahogy a kis momentumos Mécs írta..amit talán már sokan elfelejtettek.pedig ezt a fajta zsidó pofátlanságot nem ártana megjegyezni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!