Orbán Viktor: Ha elérjük a 3,5 millió beoltottat, kinyithatnak a teraszok

2021. április 14. 15:18

Hétfőn kinyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai, a hét közepén pedig várhatóan kinyithatnak a teraszok is. A vendéglátósok támogatására a teraszdíjakat is eltörlik. Összefoglalónk.

2021. április 14. 15:18
null

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése elején köszönetet mondott a zökkenőmentes oltakozásban résztvevő minden honfitársunknak. A kormányfő a hazi oltakozásról szólva elmondta:

jól haladunk, gyorsan haladunk az oltással, talán Európában mi haladunk a legjobban és leggyorsabban!”

– szögezte le.

Hétfőn kinyithatnak az óvodák és az iskolák, a hét közepén kinyithatnak a teraszok

A kormányfő bejelentette: „ha elérjük a 3,5 millió beoltottat,

kinyithatnak a teraszok, és hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, a teraszdíjat eltöröljük”

– szögezte le. Orbán Viktor szerint, az oltási terveknek megfelelően a teraszok kinyitására már a következő hét közepén, szerdán/csütörtökön sor kerülhet.

Az iskolák újraindításáról is döntött a kormány

A kormány úgy döntött, hogy 

április 19-én, hétfőn kinyitnak az óvodák, és az általános iskolák alsó tagozatos osztályai.

A felső tagozatos osztályok számára egyelőre érvényben marad az otthoni, digitális alapú oktatás. Számukra, „a felső tagozatos osztályok számára az iskola majd a középiskolákkal egyidőben, május 10-én nyílik meg” – tájékoztatott a miniszterelnök.

Itthon és külföldön is felerősödtek a vakcinák elleni politikai támadások

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése végén arról is bezsélt, hogy nemzetközileg, illetve itthon is felerősödtek a vakcinák elleni politikai támadások. A kormányfő éppen ezért mindenkit arra kért, 

senki ne halgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet!”

– hangsúlyozta a miniszterelnök. „Arra kérem Önöket, hogy a felkínált vakcinát fogadják el, és oltassák be magukat! Vigyázzunk egymásra! Minden élet számít, s ha így megy tovább, akkor együtt ismét sikerülni fog!” – zárta szavait Orbán Viktor.

A kormányfő bejelentését az alábbiakban tekintheti meg:

Címlapkép: Facebook

Összesen 510 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. április 15. 05:52
https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/1077-2021-14-heti-szennyviz-eredmenyek Egyáltalán minek mérni nálunk az ilyesmit......? Elég a szokásos félrehablaty , jelentőségteljesen előadni a semmit, s mindjárt megijed a vírus.
..--..
2021. április 14. 21:25
-zsoltkom- "jól haladunk, gyorsan haladunk az oltással, talán Európában mi haladunk a legjobban és leggyorsabban!" "Amikor a magyar egészségügy teherbíró képességének határát jelző 600 fő felé emelkedik a lélegeztetett betegek száma, 750 felé az intenzíven kezelt koronások száma, a betegek 95%-a meghal. Iván Kristóf, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának dékánja szerint nyár közepére elérhetjük a 8-9 milliós átoltottságot. A modellszámításai alapján egészen júliusig megyünk tovább napi 200-nál is több halottal." https://bit.ly/32cqEvZ
Korn
2021. április 14. 20:16
Már előre félek a sok siratóasszonytól az oviban, be sem merem vinni hétfőn a gyereket.:DDD Szegényeknek vissza kell menni dolgozni, azt pedig nem szeretnek, főleg gyerekekkel...:D
Bronco Billy
2021. április 14. 20:07
A ballibsik cigányoznak meg zsidóznak,ezek beszélnek elfogadásról,még saját magukat is utálják. Miről ismerszenek meg? Proli:irigy,lusta,nem tudja elviselni,hogy nem sokra tartják.Internacionalista,nem tud mit kezdeni magával,sunyi,rosszindulatú.Mindent ingyen akar,heverészik,erőszakos,és sajnos buta. Libernyák:Beképzelt,mindent jobban tud,mindig ellenkezik,nem tudja elviselni a másik véleményét. Ideges lesz,ha szembesítik,akkor felvesz a nagyarcú stílust,mélyen lenézi a kétkezi munkát,nem szokott egy tollnál nehezebb tárgyat felemelni. Nem szereti a nemzetét,mert az erőfeszítést, ha kell halált is kíván. Egyszóval csak megjátsza az értelmiségit,a vidéki embert mélyen lenézi. Kozmopolita, és a legaljasabb tulajdonsága,azzal henceg amikor támadja a hazáját. Sokan fognak magukra ismerni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!