Operatív törzs: Jövő héttől hatféle vakcina lesz Magyarországon

2021. április 09. 15:23

Jövő héten érkezik az egydózisú Janssen-vakcina.

2021. április 09. 15:23
null

Galgóczi Ágnes az operatív törzs pénteki tájékoztatóján beszélt arról, hogy hazánkba is érkezik az egydózisú Janssen-vakcina, így Magyarországon már ötféle koronavírus-elleni oltóanyag áll majd rendelkezésre. Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője hozzátette: senki ne tegyen különbséget az oltóanyagok között, éljenek az oltás lehetőségével, mert ezzel lehet csak a járványt megfékezni. 

A szakember elmondta, hogy már 4 millióan leadták igényüket a vakcinára, ugyanakkor mindenkit megkért arra, hogy regisztráljon az oltásra. Kérte, hogy a beoltottak is tartsák be a járványügyi szabályokat. Hangsúlyozta: fontos, hogy a második dózist is felvegye az, aki már megkapta az első adagot, mert, így hosszabb ideig tartó és magasabb szintű védelmet lehet kialakítani.

(MTI)

Nyitókép: Kamil Krzaczynski / AFP

 

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2021. április 10. 21:20
Tévedés! Hétfőtől 7 féle vakcina lesz elérhető. 6 féle mindenki számára. A hetedik a DK s megrendelésre csak nekik,veszettség ellen.
Esvány
2021. április 09. 16:56
"Operatív törzs: Jövő héttől HATféle vakcina lesz Magyarországon" "érkezik az egydózisú Janssen-vakcina, így Magyarországon már ÖTféle koronavírus-elleni oltóanyag áll majd rendelkezésre. " Ésezígymosthogy? Valaki már megint Gyurcsánytól tanulta a prímszámolást?
olajfa1
2021. április 09. 16:06
Na akkor "hat féle politikai kérdést" lehet csinálni a vakcinából! Igaz Arató Gergő!...
Sting61
2021. április 09. 15:49
Javítsatok a cikken,mert a hat az nem öt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!