Nagy bejelentésekre készül a kormány négymillió beoltottnál

2021. április 20. 14:13

Nagymértékű nyitás várható a kormánytól a Magyar Hírlap értesülései szerint.

2021. április 20. 14:13
null

A lap információi szerint a kormány 4 millió beoltottnál újabb könnyítéseket tervez: a négymilliós határnál várható a szállodák, fürdők, a mozik, színházak és más kulturális rendezvények újraindulása, melyeket majd 18 éves kor felett hatályos védettségi igazolvány birtokában lehet látogatni.

18 éves kor alatt nem lesz szükséges a kártya sehol, így a családok nem nagykorú gyermekeikkel közös programokon is részt vehetnek, amennyiben a szülők érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

A vendéglátósok számára is fontos bejelentés várható,a Magyar Hírlap értesülése szerint ugyanis négymillió beoltottnál a teraszok után már a belső terek is nyithatnak, melyekben ismét érvénybe lép a korábbi szabály, a személyzetnek kötelező lesz a maszk, a vendégeknek pedig a fogyasztás idején kívül szükséges hordaniuk azt.

Az éttermek, vendéglátóipari egységek látogatásához a kormány nem teszi kötelezővé a védettségi igazolvány meglétét az értesülés szerint, azok szabadon felkereshetővé válnak a megfelelő óvintézkedések betartása mellett.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Földházi Árpád

Összesen 268 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. április 20. 22:15
Regisztralni, vakcinat elfogadni, de meghalni is szabad!
nyugalom
2021. április 20. 22:14
Afganromatimi üvölt, visit, szőrös mellű! A jobbikos palija hogy bírja?
kérdés
2021. április 20. 21:48
Mindenesetre a joghézagot ott érzem, hogy az oltás nem kötelező, de az oltási igazolvány igen. Ha legalább időszakosnak tekintenék, nem is volna vele gond, de ez sehol nincs megemlítve. Eleinte kihangsúlyozták, ki nem kaphat oltást. Az oltás hatékonyságának időtartama is csak időszakos különben. Szóval képlékeny a helyzet az orvostudomány jelenlegi állása szerint.
pandalala
2021. április 20. 18:18
Kinyithatnak majd a sex-boltok is? .... :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!