Megjelent a rendelet a szombati lazításról

2021. április 23. 16:50

Nyithatnak a teraszok, és későbbre tolódik a kijárási korlátozás kezdete.

2021. április 23. 16:50
null

Pintér Sándor belügyminiszter egyedi miniszteri határozatot tett közzé péntek délután a Magyar Közlönyben, amelynek értelmében április 24-én, szombattól hatályba lépnek az újranyitásról szóló rendelkezések.

A kormányrendelet értelmében a kijárási korlátozás kezdete 10 óráról este 11 órára módosul, a belügyminiszteri határozat pedig a következőképp szól:

„Megállapítom, hogy a hárommillió-ötszázezredik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napja mint hatálybalépési feltétel 2021. április 23. napján bekövetkezett, ezáltal a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának második fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról szóló 175/2021. (IV. 15.) Korm. rendelet(a továbbiakban: R1.) 10. § (2) bekezdése alapján az R1. 1. §-a és 3–5. §-a hatálybalépésének naptári napja2021. április 24-e, azaz kétezerhuszonegy április huszonnegyedik napja, valamint az egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 176/2021. (IV. 15.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R2.) 8. § (1) bekezdése alapján az R2. hatálybalépésének naptári napja 2021. április 24-e, azaz kétezerhuszonegy április huszonnegyedik napja.”

Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában mondta el, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára jövő héten megnyílnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, látogathatóak lesznek lesznek a cirkuszok, a mozik, az edző- és fitnesztermek, az uszodák, a közfürdők, a jégpályák, az állatkertek, a vadasparkok, a kalandparkok, a vidámparkok, a játszóházak, múzeumok, könyvtárak, a sportesemények, valamint kinyithatnak a szállodák, és kinyitnak az éttermek belső helyiségei is azok számára, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára jövő héten megnyílnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, látogathatóak lesznek lesznek a cirkuszok, a mozik, az edző- és fitnesztermek, az uszodák, a közfürdők, a jégpályák, az állatkertek, a vadasparkok, a kalandparkok, a vidámparkok, a játszóházak, múzeumok, könyvtárak, a sportesemények, valamint kinyithatnak a szállodák, és kinyitnak az éttermek belső helyiségei is azok számára, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cogito ergo sum
2021. április 24. 12:52
Annyi liberetardált van ezen poszton, egy se ment sörözni? :)
barnabibambi
2021. április 24. 04:57
Általános a közfelháborodás a szélhámos Orbán röhögcsélős rádió interjúja miatt ,a diszkriminizáció és a 26000 halott miatt ami világcsúcs halálozási ráta.Mellesleg tavasszal már jeleztem az Olasz tragédia megismétlődését Magyarországon.Sajnos bejött a jóslat.Most hogy ez a szélhámos napi 200 halottnál és napi 3-4000 új fertőzöttnél röhigcsélve sörözni fog a halottak száma cirka 50000 lesz.Szóval ez a szélhámos sikeresen begyűjtött újabb 1 millió ellenszavazatot.Ez már elegendő az Orbán bagázs megbuktatásához és börtönbe dugásához.De ha 50000 re nő a halottak száma akár halálbüntetés is lehet belőle! Gyilkos fidesznyik fasiszták!
pandalala
2021. április 23. 22:29
Mostanában több beírást is láttam itt, h valaki valamit "félreolvasott" .... Nekem is sikerült most : "Megjelent a rendelet a szombati lázításról" :-DD Így olvastam a címet ..
Nagyapa
2021. április 23. 21:32
Lazítani vagy lázítani ez itt a kérdés . . .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!