Mindenkit oltásra buzdít a korábban lélegeztetőgépre került politikus

2021. április 21. 19:45

Világossá vált előttem, hogy ha lehetőségem lesz rá, akkor mindenkit arra fogok buzdítani, hogy oltassa be magát – mondta Sepsey Tamás.

2021. április 21. 19:45
null

Kétoldali tüdőgyulladása lett, majd lélegeztetőgépre is került Sepsey Tamás, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal volt vezetője, az ÁSZ volt főigazgató-helyettese, de két hét lélegeztetés és hat hét kórházi ápolás után szerencsésen túlélte a koronavírus-fertőzést. Az MDF egykori országgyűlési képviselője a saját tapasztalatai alapján mindenkit regisztrációra és oltásra buzdított – adta hírül szerdán az Origó. 

„Aki átélte a betegségnek az igen súlyos változatát, és szembe kellett néznie azzal, hogy nincsen visszaút, az talán hitelesebben tud megszólalni ebben a kérdésben, mint azok, akik csak messziről láttak kórházat és lélegeztetőgépet” – mondta Sepsey Tamás.

Sepsey Tamást 2021. március 5-én délután mentő vitte az Új Szent János Kórházba koronavírus-fertőzés miatt.

Miután szinte alig tudott már levegőt venni és súlyosbodott az állapota, ezért „non-invazív légzési támogatásban részesült” – számol be az Origó. Több, mint két héten keresztül volt lélegeztetőgépen, amíg állapota „fokozatosan nem javult a rendszeres légző- és gyógytorna hatására, rendeződött a légzése”.

Négy hét fekvés után kezdett el ismét járni

Az MDF volt képviselője úgy emlékszik, hogy „első alkalommal négy métert tudott menni, majd járókeretet használva napról napra növelte a távolságot, végül már napi másfél kilométert sétált a kórház folyosóin. Hat hét kórházi gyógykezelés után 2021. április 16-án mehetett haza” – áll az Origó beszámolójában.

„Hárman haltak meg mellettem, tanúsíthatom: az orvosok mindent megtettek a megmentésükért, nem az egészségügyi rendszeren múlott a tragédia” – mondta Sepsey Tamás, aki hozzátette: 

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
afterall33
2021. április 22. 14:30
Szánalom, mit szenvednek itt, ezek az oltakozó celebek. Még nem kaptak elég lóvét? Nagy Ferót szinte már sajnálom, habár lehet, hogy nem kéne.
tolan
2021. április 22. 08:34
Hogy kerül ide szegény Sepsey megpróbáltatásai közé a kínai egyetem? Ezek a bunkó kommunisták sosem értettek semmihez, csak a lopáshoz, a rabláshoz, mások tulajdonának el- és kisöpréséhez...! Hogyan értenék meg, hogy egy nagy volumenű beruházás (akár kettő is: a belgrádi vasút, meg az egyetem) szolgálhatja az ország érdekeit is? Az ország érdeke sosem létezett számukra, csak az, amire rátenyerelhettek enyves kézzel!
T. Péter
2021. április 21. 21:33
"Az egyetemet magyar cégek fogják nagyrészt építeni, így annak ára a magyar cégkhez vándorol, meg adó által visszamegy a költségvetésbe." Olvass utána. Nem nagyrészt nem, hanem egyáltalán nem. Abszolúte nem. Az összes többi mellett... "A nyugati egyetemek genderbaromságainál károsabbat itt sem tanulhatnak ideológiailag." És ide eljutva lóg ki igazán a lóláb. A nyugati egyetemek genderbaromsága nem jellemző. Nem, a CEU-ra sem jellemző. Igen, mindenki ismeri azt a hat diplomamunkát, amit véres kardként hordoztok körbe, és az csepp sem volt a tengerben. Lényegtelen. Hatmillió rendesre jut hat ilyen. Röhej, jót lehet rajta röhögni, de lényegtelen. "Lesz egy modern új városrész egy leélt pocsék helyett." Ehhez meg semmi köze, hiszen a Diákvárost enélkül is kitalálták. Nem a Fudantól indult be, sőt, pont fordítva, egy minden politikai oldal és építész által _egyaránt_ jónak tartott projektbe rondít most bele. Tényleg nem jó, hogy ez alatt a cikk alatt kezdtünk bele, de hát reakció volt tőled is, tőlem is. Jó lenne máshol folytatni. De annyi mindenképpen fontos, hogy az érvelésetek ezer sebből vérzik, és alig van benne olyan, ami igaz lenne, vagy ha igaz, köze lenne a kérdéshez.
2xli
2021. április 21. 21:15
Nem lenne célszerű, a tök ide nem illő hozzászólásokat figyelmen kívül hagyni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!