Orbán Balázs: Szomorú, hogy Magyarországnak a koronavírus mellett az ellenzékkel is küzdenie kell!

2021. április 12. 16:14

Ahelyett, hogy a politikai pecsenyéjük sütögetése helyett önök is a védekezők mellé állnának! – mondta a jobbikos Szilágyi Györgynek adott válaszában a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

2021. április 12. 16:14
null

A koronavírus ellen az oltás a gyógyír, az oltási program ütemezetten halad, és Magyarország jól áll az átoltottsági versenyben. Célegyenesben vagyunk, a beoltottak száma egy hónap alatt kétszeresére emelkedett,

2 millió 900 ezer embert sikerült beoltani

– reagált Szilágyi György felszólalására a parlamentben Orbán Balázs a Miniszterelnökség államtitkára, miniszterhelyettes. 

A jobbikos politikus beszédében kijelentette, hogy a kormány rosszul kezelte a járványt, és Orbán Viktor ígérete ellenére nem vállalja a felelősséget a járványvédelmi intézkedések kudarcért, miközben az ellenzékre próbálja hárítani a felelősséget, pedig a kormány van döntési helyzetben, az ellenzék csak kérdéseket tett fel „Amikor nem kellett volna zárni, zártak, amikor nem kellett volna még nyitni, nyitottak. Ezért van bizonytalanság az emberekben, nem az ellenzék miatt” – jelentette ki a Jobbik képviselője.

Orbán Balázs válaszában megköszönte az egészségügyi dolgozók és a háziorvosok munkáját, és elmondta, hogy Magyarország gazdasági értelemben is jól kezelte a járványt. Ezt szerinte mind a GDP-adat, mind a foglalkoztatottsági adatok bizonyítják, és az EU statisztikái szerint Magyarország gazdasági növekedési kilátásai is jobbak, mint az uniós átlag.

A miniszterhelyettes szerint

a baloldal nem érti, mi a probléma, a politikai pecsenyéjüket sütögetik, támadják a védekezést, mert azt gondolják, hogy ez a politikai érdekük,

és folyton ellentmondásba kerülnek magukkal. Mostani felszólalásában azt mondta, túl sokat tesztelnek, egy felszólalással korábban, pedig azt, hogy túl keveset. Legutóbb azt mondták, hogy nyitni kellene, most meg azt mondják, hogy zárni kellene – sorolta a példákat.

Támadják az egészségügyi dolgozókat, köztük Müller Cecília országos tisztifőorvost. „Hazudtak a különleges jogrenddel kapcsolatban, emlékszik, amikor itt arról beszélt a frakcióvezetője, hogy itt királyság épül? Nevetséges!” – fogalmazott a politikus.

Önök a forgalomba hozott biztonságos oltóanyagok ellen uszítanak! Lebeszélnek embereket, hogy beoltassák magukat. Emiatt emberek halnak meg. Értik ennek a felelősségét?

– tette fel a kérdést.  

A miniszterhelyettes szerint szomorú, hogy miközben Magyarország küzd a koronavírus ellen, a baloldali ellenzékkel is küzdenie kell. Ahelyett, hogy önök is a védekezők oldalára állnának! Gondolják át! – javasolta Szilágyinak Orbán Balázs.

(Mandiner)

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
McFocker
2021. április 13. 06:19
Azért becsülendő Habony és Rogán elvtárstól, hogy végre megtalálták kire lehet fogni 23000 ember halálát.
barnabibambi
2021. április 13. 06:06
Az Orbán féle járvány politika totális kudarc.Ezt a kudarcot rátolni az ellenzékre még nagyobb kudarc mert az ellenzéknek nincs eszköze,lehetősége hogy a járványvédekezést bármilyen módon befolyásolja! Szóval a 24000 halott miatti felelősség teljes mértékbe az Orbán kormányt terheli.Ezt semmiféle módon nem lehet kimagyarázni! Hiába erőlködnek a számok manipulálásával a 24000 halott nem támad fel és nem fog Orbánra szavazni,de az élők tudják hogy mivel tartoznak Orbán áldozatainak és úgy is fognak szavazni.Tapasztalataim szerint a gyakorlati életbe már régóta nem találkoztam olyan emberkével aki nyíltan felvállalta volna hogy fidesznyik szimpatizáns! Persze lehetséges hogy még elvétve van még néhány ilyen lator akinek semmit nem jelent az hogy ez a pici ország Orbán akarnok politikája miatt óriási ember és anyagi erkölcsi veszteségeket szenvedett el ! Ennek még nincs is vége mert ez a lator kormány önként nem hajlandó távozni.Tehát a választásokig még rengeteg áldozata lesz a fidesznyik ámokfutásnak! Remélem hogy a választások után a győztesek ezért példásan megbüntetik a maradék fidesznyik vezetőket és be is tiltják ezt a már a fasisztáknál is elvetemültebb pártot!
Naggy
2021. április 13. 05:38
Nomen est omen. Magyarországnak 2010 óta valakivel mindig küzdeni kell.
teklapavle
2021. április 12. 21:07
Én úgy hallottam, a koronavírus már harmadik hónapja a birkózószőnyegen fetreng. Vagy talán nagyot mondott a felelősségteljes Orbán Viktor Úr?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!