Három napon át oltják soron kívül a pedagógusokat

2021. április 01. 16:25

Március 29. éjfélig csaknem 215 ezer óvodai, iskolai, bölcsődei és szakképzési dolgozó regisztrált oltásra.

2021. április 01. 16:25
null

Több mint négyszáz kórházi oltóhelyen csütörtökön rendben elkezdődött a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok soron kívüli oltása – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. A kormányzati portálon azt írták: az oltásra sms-ben kaptak behívót azok, akik március 24-éig érvényesen regisztráltak. Az oltásuk csütörtökön, pénteken és szombaton történik Pfizer-vakcinával. A mostani és a jövő heti oltási akcióra több mint 162 ezer dolgozó kap behívót.

Az első oltás után is már jelentősen emelkedik a védettség a vírusfertőzés súlyos lefolyása ellen. Március 29. éjfélig csaknem 215 ezer óvodai, iskolai, bölcsődei és szakképzési dolgozó regisztrált oltásra.

Közülük 174 ezer köznevelési intézmény dolgozója, 29 ezren a szakképzésben dolgoznak, 11 ezren állami vagy önkormányzati, több mint ezren pedig magánbölcsődékben dolgoznak.

A regisztráltakból mostanra 46 ezer ember már megkapta az oltását, értelemszerűen ők már nem vesznek részt a mostani kampányszerű oltási akciókban, és azok sem, akik az elmúlt három hónapban igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak – közölték.    Azt írták: a mostani és a jövő heti oltási akcióra így több mint 162 ezer dolgozó kap behívót.

A végleges adatok szerint a most szombatig zajló oltásra ennek megfelelően 78 ezer ember kapott behívót, a jövő heti oltásra több mint 84 ezren fognak. Azok, akik az elmúlt három hónapban igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak vagy most más okból nem tudnak megjelenni az oltóponton, később is kapnak majd lehetőséget az oltásra – olvasható a kormányzati oldalon.

(MTI)

Fotó: A budapesti Szent Imre Kórház oltópontja 2021. április 1-jén. MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2021. április 01. 21:33
A felsőoktatásban miért nem oltanak? Oda nem emberek járnak okulni vagy okítani???
Kanmacska
2021. április 01. 20:07
Engem nem zavar, hogy az Apró klánt szolgáljátok, csak nektek lehet szar hazaárulónak lenni.
balbako_
2021. április 01. 19:00
A pedagógus azért is felel, hogy ő ne fertőzze meg a gyerekeket! Ezért kell mindenkinek felvenni az oltást.
káli
2021. április 01. 18:58
De elveszik a nyuggerek vakcinájár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!