Forgács István: A roma közösségek félnek a vírustól, csak kisebb a veszélyérzetük

2021. április 13. 08:04

Több roma szervezet és politikus ezért kampányt indított, hogy meggyőzze a szegényebb vidéken élőket az oltás fontosságáról.

2021. április 13. 08:04
null

A Hír TV arról számol be, hogy több roma közösségben is elutasítják a koronavírus-elleni vakcinát, annak ellenére, hogy nagyon sok idős ember kerül kórházba közülük, vagy hal meg a fertőzés miatt. Több roma szervezet és politikus ezért kampányt indított, hogy meggyőzze a szegényebb vidéken élőket az oltás fontosságáról.

Szakértők a romák körében kialakult nagyarányú oltásellenességet a Facebookon terjedő rémhírekkel és a baloldali politikusok kijelentéseivel magyarázzák. Forgács István roma szakértő arról beszélt a Magyarország élőben című műsorban, hogy a roma közösségek tájékozódnak az aktuális vírushelyzetről, ám a veszélyt addig nem érzik valósnak, amíg személyes tragédia nem éri őket.

A 3200 fős Tiszburán, ahol meglehetősen nagy a roma népességarány például mindösszesen 90-en regisztráltak. Forgács kijelentette, a település polgármestere mindent megtesz azért, hogy erősítse az állampolgárokban az oltakozási hajlandóságot.

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2021. április 13. 15:31
"A 3200 fős TiszAburán, ahol meglehetősen nagy a roma népességarány például mindösszesen 90-en regisztráltak." ..kb ennyi tudja a TAJ számát
oliverkov
2021. április 13. 15:27
Itt is látszik az RTL és az ATV híradásainak a hatása.
MayorAnna
2021. április 13. 12:30
Forgács István: A roma közösségek félnek a vírustól, csak kisebb a veszélyérzetük... Megszokták, ha bicska van-veszély nincs...
Ernie Pantuso
2021. április 13. 10:30
Legalább leritkítja őket a vírus. Amolyan Darwin-i szelekció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!