A kamara azt kéri, a védettek mehessenek étterembe, hotelbe

2021. április 07. 08:41

A védettség státuszának ellenőrzéséhez egy applikáció bevezetését javasolják.

2021. április 07. 08:41
null

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a sajtóközleményében azt írja, hogy a több mint egy éve tartó koronavírus-járvány alatt nagy figyelmet fordított a gazdasági nehézségek azonosítására, a vállalkozói észrevételek és javaslatok összegyűjtésére, és a jövőben is így tesz. A beazonosított területeket és lehetséges intézkedéseket folyamatosan megosztották és meg fogják osztani a szabályozásokért felelősökkel.

Az elmúlt hét vállalkozói jelzései alapján a következő lépésként azt javasolják, hogy a már védettséggel rendelkező lakosság korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhesse életét és térjen vissza a reálgazdaságba. Így a gazdaság azon szereplői, akik eddig kénytelen voltak működésüket felfüggeszteni – mint például a turizmus és a vendéglátás –, is

megkapnák az esélyt az újraindulásra azzal,

hogy a védettséget igazolni tudó polgárok igénybe vehetnék ezeket a szolgáltatásokat – fogalmaz a közlemény.

A védettség státuszának ellenőrzéséhez egy applikáció bevezetését javasolja az MKIK, amellyel bárhol és bármikor zökkenőmentesen ellenőrizni lehet az érintett személy koronavírussal szembeni védettségét.

Fotó: Az étterem belső terének újranyitására készül Szakonyi Dávid tulajdonos a budapesti Frankó Kitchen étteremben 2020. május 29-én. MTI/Kovács Tamás

Összesen 232 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2021. április 07. 19:47
Íme az újfasizmus. Szép. Támogatva a mandiner gyalázatos, fasiszta kommentelői által. Szánalmas. Mellesleg, aki oltat, simán elkaphatja és ugyanúgy megbetegedhet. Nem beszélve a későbbi mellékhatásokról. Még szerencse, hogy jövőre már senki nem fog emlékezni se az oltásra, se az "igazolványra" És nem azért, mert mindenkit oltani fognak.
luisbathhelena
2021. április 07. 15:31
Egyetértek. Ha vettem a fáradtságot és beoltattam magam, végre mehessek! Ettől a többiek joga nem csorbul. Oltassák be magukat!!! És jót tenne az éttermeknek, szállodáknak is!!
Andilla
2021. április 07. 14:36
"A lényeg: a tervek szerint bár nem lesz kötelező a covid elleni oltás, nemsokára csakis koronavírus igazolvánnyal mehetünk bizonyos helyekre: fodrász, színház, mozi, bármilyen rendezvény (ebbe, ugyebár beletartoznak a koncertek, de akár az esküvők is), sportmérkőzések, vagy akár egy repülőút, hajóút. Arról is lehet olvasni, hogy esetleg a tömegközlekedést is ehhez kötik. Illetve egyes munkahelyekre is csak így engedik majd be a dolgozókat. Mi más ez, ha nem kényszerítés, zsarolás arra, hogy mindenki oltassa be magát? Ráadásul olyan oltással, amelynek nem ismerjük sem a rövidtávú, sem a hosszútávú hatásait, mellékhatásait, és amely magyar, amerikai és WHO vezető szakértők szerint nem véd meg a fertőzéstől, így attól sem, hogy a már beoltott egyén továbbadja. " 2020. december 30-i írás: https://gerakandrea.com/blog-magyar/blog/kobor
nyugalom
2021. április 07. 14:04
Sok a szegeny, parizeres! Etterembe akar menni? Csak nem? Ehsegmenet simonnal, aratóval, kórossal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!