Zárug Péter Farkas: Jakab nyaka Gyurcsányék kezében lesz

2021. március 31. 08:28

A politikai elemző szerint a baloldali szavazók lenyelték már a Jobbik-békát.

2021. március 31. 08:28
null

A Momentum és a DK az ideológiai törésvonalak ellenére is támogatná Jakab Pétert, ha ő lenne Orbán Viktor kihívója a jövő évi parlamenti választáson – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Zárug Péter Farkas. A politológus úgy fogalmazott, nemcsak az ellenzéki, hanem a Fidesz-szavazókat is mobilizálná Jakab személye, akinek a „nyaka” stratégiailag a baloldal kezében lesz.

Az ellenzéki térfélen is intenzív vita zajlik arról, ki lenne a jó vagy a legesélyesebb kihívója Orbán Viktornak – mondta a lapnak Zárug azzal kapcsolatban, hogy a Závecz Research szerint ezer fő megkeresése alapján Jakabnak harmincszázalékos a támogatottsága a baloldali szavazók köré­ben, megelőzve Dobrev Klárát és Fekete-Győr Andrást.

Az összes lehetséges előválasztási szavazó válasza alapján a sorrend élén ugyanúgy Jakab áll 19 százalékkal. A politológus úgy véli, minél intenzívebb és impulzívabb egy olyan kérdés, probléma vitája, amely több szereplőről szól, annál változatosabb és egyben váltakozóbb válaszok születnek e vitában rájuk vonatkozóan.

Ezért nem a közvélemény-kutató téved, hanem a vélemények változók, bizonytalanok és az aktuális hatásoknak kitettek – válaszolta arra a kérdésre, mennyire hitelesek ezek a felmérések, ha előtte a baloldali felmérések Karácsony Gergelyt, majd Dobrev Klárát nevezték a legnépszerűbb miniszterelnök-jelöltnek. Zárug Péter Farkas jelezte, Jakab Péter ellenzéki oldalon belüli szereplései mérhetők a közösségi média területén, az interakciók és ezek jellege pontosan kimutathatók számokban, és ezek azt mutatják, hogy „parizeres ebédje” után megugrott a népszerűségi indexe, lájkvadászatban még a miniszterelnököt is megelőzte.

A politológus szerint mind a DK, mind a Momentum szavazói lenyelték már a Jobbik-békát, és nem akarnák közvetlenül a választások előtt újra felöklendezni, hozzátéve: stratégiailag a parlamentben Jakab nyaka úgyis a kezükben lesz.

Fotó: A Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Párbeszéd, valamint a Momentum politikusai, független országgyűlési képviselőkkel kiegészülve közösen álltak ki az Országház főlépcsőjére a kormánnyal szembeni ellenállás jegyében 2019. január 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2021. március 31. 16:00
Jákobnak jól megy a Dobrev nyeldeklése.
Naggy
2021. március 31. 14:38
Kedves Farkas, a te nyakad kinek a kezében van? De őszintén.
antares007
2021. március 31. 13:50
Persze a kérdés bár már lényegtelen,hogy ért e valaha ez a jobbik egy fabatkát is,mert a MIÉP utódjaként nem tekinthető,hiszen Csurkáék ott és akkor egy komoly párt volt,kár,hogy Csurka nem volt 20 évvel fiatalabb, sok minden jobb lett volna.
bolá
2021. március 31. 12:55
Egyébként meg tökmindegy, hogy melyik bábu lesz a jelölt, csak arra kell, mint Medgyessy, hogy hozza a választást, aztán furcsán nyerenc néhány hónapon belül megpuccsolja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!