Szél Bernadett nem tűri a műfüvet

2021. március 03. 08:21

A független országgyűlési képviselő ezúttal egy forrás mellé épülő focipálya ügyét vitte nyomozásig.

2021. március 03. 08:21
null

Szél Bernadett közleménye szerint „bár a kormányhivatal és a rendőrség is szőnyeg alá söpörte volna a védett forrás mellett épülő, környezetkárosító biatorbágyi műfüves focipálya ügyét, a vádhatóság most hatályon kívül helyezte a korábbi feljelentést elutasító határozatot. Ez az eset is bizonyítja: a hazai természeti értékek sokkal hatékonyabb védelmet érdemelnének.”

Emlékeztetett: „Tavaly tettem feljelentést egy olyan műfüves focipálya beruházása miatt, amelyet a biatorbágyi városvezetés a védett Madár-forrás mellett kíván végrehajtani. A rendőrség januárban elutasította a feljelentésemet, annak ellenére, hogy a kivitelező engedély nélkül nagyjából 5 méter mélyen letolta a domboldalt az ökológiailag legértékesebb telekrészen, miközben az 1 méternél nagyobb terepszint-változtatáshoz építési engedély kellett volna. A semmittevést választotta a kormányhivatal is: szerintük a Madár-forrás valójában nem forrás, a földmunkához nem volt szükség építési engedélyre (ami a vonatkozó jogszabályok szerint nem igaz), a műfűhöz használni tervezett granulátum pedig nem egészségkárosító – holott igazoltan rákkeltő, az EU épp a betiltását tervezi.”

A képviselő hangsúlyozta: „A fenti ellentmondásokra rámutató feljelentésem, illetve az azt elutasító határozattal szembeni panaszom nyomán az ügyészség most megállapította: a bűncselekmények elkövetésének gyanúját csak egy alapos nyomozás tisztázhatja. Ez a döntés részben a rendőrség eddigi munkáját (pontosabban annak hiányát) minősíti, részben pedig visszaigazolja, hogy okkal kifogásoltam a beruházást, és Biatorbágy védett értékeit, ha csak a kormányon múlik, valóban veszély fenyegeti.”

(MTI-OS)

Fotó: MTI

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libbantkommunista
2021. március 03. 20:01
Detti! Jelentsd fel magad, mert üvegházgázokkal szennyezed a levegőt!
gin74tonic
2021. március 03. 17:13
bernike ujra ratapintott az orszag legegetobb kerdesere.... ennek a sok balfasznak ki beszelte be hogy ok politikusok????
villogókékfog
2021. március 03. 14:07
Te beteg vagy. Drága lipótmező, milyen tágas és szép hely volt...
kaszandra
2021. március 03. 12:44
Ebben Bernadettel értek egyet. A műfüvet én is utálom. Ha egy mód van rá kerülni kell az alkalmazását. Bárhol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!