Közzétette a kormány az újraindításról szóló konzultáció eredményeit

2021. március 20. 09:39

Fokozatos feloldás kell, nyissák ki az éttermeket, a védett személyek mentesüljenek a korlátozások alól – íme a válaszadók véleménye az újranyításról.

2021. március 20. 09:39
null

Az újraindításról szóló, pénteken véget ért online konzultáció több mint félmillió válaszadójának:

  • 88 százaléka egyetért abban, hogy a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani.
  • 65 százaléka szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezők mentesülhetnek egyes korlátozások alól.
  • 74 százaléka az első között enyhítené az este 8 utáni kijárási tilalmat.
  • 87 százaléka az éttermek, szállodák nyitását is előrevenné.
  • 75 százaléka támogatja a sportlétesítmények nyitását.
  • 58 százaléka védettségi igazolványhoz kötné a rendezvények látogatását.
  • 79 százaléka osztja azt a véleményt, hogy a járvány végéig csak olyan külföldi léphessen be Magyarországra, aki védett a vírussal szemben.

A kormány az eredmények alapján készíti el az újraindítási tervet

Dömötör Csaba közösségi oldalán köszönetet mondott annak az 528 ezer embernek, aki elmondta a véleményét, valamint kiemelte, hogy a kormány az eredmények alapján elkészíti az újraindítási tervet, amelynek egyes szakaszai a beadott oltások számához igazodnak majd.

A nyitás részleteiről a miniszterelnök hazai szakemberekkel és olyan külföldi miniszterelnökökkel is egyeztet majd, akik előttünk járnak az oltási programban”

– mondta Dömötör. Hangsúlyozta, a kormány azon dolgozik, hogy amint a járvány visszaszorul és nő a beadott oltások száma, fokozatosan újra lehessen indítani az életet Magyarországon. A konzultáció részletes eredményeit a kormány internetes oldalain is közzéteszi – jegyezte meg Dömötör Csaba.

Címlapkép: Facebook

Összesen 241 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2021. március 21. 10:42
A sok szánalmas barom trollnak üzenem, aki itt tobzódik és azt hiszi, hogy kurvára igaza van: menjen haza, üljön a seggén, és várja, mikor kerül sorra az oltáshoz. És próbáljon meg az ugatás helyett esetleg senkit nem megfertőzni. Az már egy értékes dolog lenne. Ez a hányás, amit itt műveltek, nem az.
pemete jakab
2021. március 20. 21:29
A korlátozások szép illiberális módszer, feloldásuk aljas liberális ténykedés. Éljünk a korlátozásokkal az illiberalizmus hazájában! Még több illiberalizmust, még több korlátozást!
bölcsbagoly
2021. március 20. 16:48
Érdekes, két hete oltottak, időre mentünk, 20 perc alatt kész voltunk. Ma megkaptuk a z igazoló kártyát is. Ja, ha egy ellenzéki városvezetés szervezi az oltást, így jártál. Máskor is szavazz rájuk!
Pierre
2021. március 20. 16:39
az ertelmetlen alkonzultacio szamlajat nem tette kozze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!