Megszólalt a páciense oltását megtagadó erdőkertesi orvos

2021. március 15. 15:32

Kiss Csaba nem gondolta meg magát, továbbra sem szeretne „gyógyszerkipróbálásokban részt venni.”

2021. március 15. 15:32
null

Mint ahogy mi is beszámoltunk róla, Kiss Csaba, Erdőkertes egyik háziorvosa megtagadta a betegek beoltását a koronavírus elleni vakcinával. A téma ezt követően körbejárta a hazai sajtó minden orgánumát, még Orbán Viktor kormányfő vasárnap reggeli rádióinterjújában is szóba került.

Az ATV-nek nyilatkozott az orvos, aki nem gondolta meg magát. Véleménye szerint káosz van az oltások elrendelésében, hogy mikor kit kell oltani, és ez hétről hétre változik.

Nehezményezte azt is, hogy az európai hatóságok engedélye nélkül olt Magyarország a kínai vakcinával, de szerinte majdhogynem semelyik vakcina nem rendelkezik törzskönyvezéssel, és bár ez járványhelyzetben megengedett, nem kíván „gyógyszerkipróbálásokban részt venni.”

Mindemellett szerinte a rendelő sem felel meg a biztonság oltás körülményeinek. A helyiségben két orvos és két fogorvos rendel, a váróhelyiség pedig félig-meddig közös. Váltott rendelésben vannak, így bármikor bejöhet egy fertőzött, pénteken például három ember sétált be a pozitív leletével, miközben ott ülhetnek azok, akik az oltásra várnak.

A Magyar Orvosi Kamara elhatárolódik
A Magyar Orvosi Kamara elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, illetve alábecsüli a járvány veszélyességét és az egyéni védekezés jelentőségét. Szerintük ezen kijelentések rombolják az egészségügybe vetett bizalmat és a járvány megfékezésére tett közös erőfeszítéseinket.

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége határozottan elhatárolódik a MOK etikai normáival összeegyeztethetetlen tevekénységű, megnyilatkozású orvosoktól – olvasható a szervezet közleményében, amelyben nem kifejezetten az erdőkertesi esetről, hanem általánosságban az oltásellenes orvosokról írnak.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. március 16. 06:25
Képzeljük el mi lett volna, ha Rajk László vagy Nagy Imre hóhérja megtagadta volna az engedelmességet, azzal az indokkal hogy nem akar kötélszakítóerő próbában részt venni. Szerintem Apró Antal elvtárs mindjárt négyszer megbérmálkozott volna a börtönbe zárt Mindszenti József bíborosnál. Vitte volna magával vértanúnak Kádár Jánost, Marosán Györgyöt, Acél Györgyöt, Lendvai Ildikó anyukája lett volna a koszorús lány Apró Piros pöttyös szoknyácskában.
SigSauer
2021. március 16. 05:30
Ez ballib politizál csak, gyógyításhoz köze sincs... no gerinc, nettó féreg...
szarcsi1
2021. március 16. 00:54
Azért magát beoltatta, csak a betegeit hagyja meghalni.
ujujuj
2021. március 15. 22:05
És ha a páciens maga szeretne az - és most figyeljétek, mekkora idézőjelet rakok - "emberkísérlet" alanya lenni, akkor is megtagadhatja az oltás beadását? A dékás genya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!