Megkezdődött a Nemzeti Oltóanyaggyár megvalósítása

2021. március 16. 14:01

A Nemzeti Oltóanyaggyárban előállított oltóanyagok garantálják majd a hazai ellátás biztonságát, ezzel megszüntetik Magyarország függőségét az importtól és annak bizonytalanságaitól – mondta Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter az EMMI közösségi oldalára feltöltött videójában.

2021. március 16. 14:01
null

Kásler Miklós elmondta: oltóanyag-ellátási nehézségek megelőzésére, a magyar kormány döntése alapján 2017-ben megkezdődött a Nemzeti Oltóanyaggyár megvalósítása.

ezzel megszüntetik Magyarország függőségét az importtól és annak bizonytalanságaitól” – tette hozzá.   

A tárcavezető a videóban kifejtette:

2020 márciusában kezdeményezte a Covid-19 ellenes magyar vakcina kifejlesztését

az EMMI háttérintézménye a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Debreceni Egyetem együttműködésében.    

– tette hozzá. A miniszter közölte azt is: első lépést a prototípus vakcina kifejlesztését pre-klinikai vizsgálatok követik, majd el kell végezni a humán klinikai vizsgálatokat is. Ezt követi az engedélyeztetési eljárás. „Ennek eredményessége esetén forgalomba lehet majd hozni a covid-19 elleni vakcinát” – mondta. A videó végén hangsúlyozta: folyamatosan tájékoztatni fogja az embereket a kutatás szakmai eredményeiről. A kormány korábbi jelzése alapján hazai koronavírus elleni vakcina várhatóan 2022 második felére készülhet el.

(MTI, EMMI)

Fotó: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2021. március 17. 14:41
Minden ilyen lépés belátásra kell bírja a szkeptikusokat. Már ha van nekik olyanjuk...
nyugalom
2021. március 16. 17:47
Libsikomcsik? Ajvekolnak mar?
Highlander07
2021. március 16. 16:51
Elég már ebből!!!!!!!!!!!! covid jövőre is????? meg mindig???? hát b/sszátok meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kakukk_madar
2021. március 16. 16:27
Adjak at projektet KARIFERINEK es csapatanak. A human klinikai vizsgalatokat pedig vegezzek KARIFERI szavazobazisan. Mar holnap kezdhetik a melot. Ugy is ezt akarjak, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!