Törökország
ÉLŐ
Grúzia

Még csak tesztelik a klímaberendezéseket a 3-as metrón

2021. március 17. 10:07

Néhány éve Karácsony Gergely pártjának a képviselői félmeztelenül utaztak az általuk szaunának nevezett metrón, emlékeztet a Magyar Nemzet.

2021. március 17. 10:07
null

Két gyártó klímaberendezését teszteli a BKV a 3-as metró kocsijain – írta a szerdai Magyar Nemzet. A lap kiemelte: a közlekedési vállalat szerint a járműveket felújító orosz cég hozzájárult a beszereléshez. A közbeszerzési eljárást majd csak akkor lehet kiírni, ha az üzemeltetési szempontból fontos összes információ összeáll. Azt nem tudni, hogy ez mikorra várható, és mennyibe fog kerülni a projekt – jegyezték meg. A BKV tájékoztatása szerint a kétféle klímarendszer működési elve között nincs különbség, a megvalósítás és a hosszabb távú üzemeltetés szempontjából viszont lehetnek eltérések.    

A megkötött szerződés értelmében az orosz cégnek bármiféle változtatáshoz hozzá kell járulnia, különben elvész a kocsikra adott harminc év garancia. A Magyar Nemzet érdeklődésére a BKV tudatta, hogy a Metrovagonmas jóváhagyta az ideiglenes klímarendszerek felszerelését. A lap úgy fogalmazott: nehéz megjósolni, mikor valósulhat meg Karácsony Gergely főpolgármester választási ígérete. Tavaly márciusban a városvezető úgy nyilatkozott: minden kocsit biztosan nem tudnak klímásra állítani, de a munkát el fogják kezdeni. Szavai szerint jó eséllyel már 2020-ban megindulhat a 3-as metró szerelvényeinek klimatizálása – idézte fel a Magyar Nemzet.    

A lap azt is megjegyezte, hogy néhány éve Karácsony Gergely pártjának, a Párbeszédnek a képviselői félmeztelenül utaztak az általuk szaunának nevezett metrón, és azt követelték az akkori városvezetéstől: érje el, hogy biztonságos és kényelmes legyen a budapesti tömegközlekedés, vagy mondjon le. A főpolgármester tavaly azt közölte, hogy a klímaberendezések beszerelése elsősorban nem anyagi kérdés, a forrás rendelkezésre áll a projektre. „A pénz tekintetében a kérdés csak az, hogy a költségeket lenyeletjük-e az orosz beszállítóval, a városnak járó kötbér terhére. Ennek érdekében jelenleg is pereskedünk” – írta Karácsony Gergely. A Magyar Nemzet érdeklődésére a BKV azt közölte, hogy az orosz gyártóval a kötbér miatt zajló per jelenleg első fokon folyamatban van.

(MTI)

Fotó: MTI

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernie Pantuso
2021. március 17. 16:12
Plusz 3 fokban teszteli ez is. Istenem....
zakar zoltán béla
2021. március 17. 15:04
szlovákok?
írmag
2021. március 17. 13:52
Karácsony párban ezzel a Tüttő segédével, mint klímagép szakértők. Mekkorát kaszálhattak még mielőtt döntenének?
civis72
2021. március 17. 12:23
totál értelmetlen.. amennyivel hűti a kocsit annyival melegíti a levegőt az alagútban , közben egy csomó áramot zabál..és rendszeresen szervizelni kell azt is, miközben évente max két hétig van rá szükség ...végülis mindegy...a rovarhotelek , meg a biciklisávok mellett elfér
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!