Mager szerint Karácsony késlekedik a hajléktalankórház ügyében

2021. március 31. 11:08

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter szerint a hajléktalanellátó június 30-ig maradhat az ingatlanban.

2021. március 31. 11:08
null

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleményben válaszolt Karácsony Gergely levelére. Mager Andrea azt írja, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2020. június 2-án értesítette a Fővárosi Önkormányzatot arról, hogy a Szabolcs utcai kórház néven ismertté vált (Vágány utca 2-6. szám), több épületből álló ingatlanegyüttes állami célú feladatok ellátása érdekében történő hasznosítását készíti elő. Az egységes hasznosítást az indokolja, hogy az épületek többsége hosszú idő óta használaton kívül áll, állapotuk leromlott, így az épületek felújítása szükségessé vált.

Nem az OGYEI költözik az ingatlanba

A kormány döntése alapján a megújult, korszerű épületegyüttesbe a jövőben is egészségügyi intézmények kerülnek majd, azonban nem igaz, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet költözne a Szabolcs utcai ingatlan-komplexum azon épületébe, amiben a hajléktalan-ellátóhely található. Az OGYEI egy jelenleg üresen, felújítás alatt álló épületbe költözik majd.

„Ismételten fel kell hívnom a figyelmét arra is, hogy az MNV Zrt. már 9 hónappal ezelőtt, 3 hónappal a tényleges felmondási idő kezdete előtt jelezte Önnek, hogy a bérleti jogviszony megszűnik” – írja a miniszter. Legutóbbi levelében Ön a tomboló járványra hivatkozik, miközben a bérleti jogviszony megszüntetéséről bőven abban az időszakban értesült, amikor véget ért a járvány első hulláma és megszűnt a veszélyhelyzet. Ön az együttműködés hiányával is vádolja a kormányt, miközben az elmúlt háromnegyed évben a levelezésen kívül saját hatáskörében érdemi lépéseket nem tett a helyzet megoldása érdekében. Budapest Főváros Önkormányzatának tehát az értesítéstől számítva mintegy 9 hónap állt rendelkezésére, hogy az ingatlanban folytatott egészségügyi szolgáltatás ellátását más módon szervezze meg, de nem tették – fogalmaz Mager Andrea.

A főváros nem válaszolt

Majd emlékezteti a miniszter a főpolgármestert, hogy a 2021. január 7-én kelt levelében azzal a kéréssel fordult hozzá, hogy lát-e lehetőséget arra, hogy az MNV Zrt. a jelenlegi bérleti jogviszonyt fenntartsa vagy új bérleti szerződést kössön, esetleg új ingatlant biztosítson a hajléktalanellátónak. Azt írja, az MNV Zrt. 2021. februárjában – különös tekintettel a járványhelyzetre és a téli időszakra – felajánlott egy új, 2021. április 30-ig tartó bérleti szerződést. „Az MNV Zrt. az általa aláírt szerződést elküldte a fővárosnak, azonban erre az ajánlatra Öntől a mai napig nem érkezett válasz. Így elmondható, hogy

– írja Mager Andrea.

Majd biztosítja Karácsonyt, hogy amennyiben hivatalosan, írásban jelzi felé az igényét, akkor a hajléktalanellátó 2021. június 30-ig az ingatlanban marad. „2021. június 30-án több, mint egy éve lesz, hogy az MNV Zrt. értesítette Főpolgármester Urat, hogy intézkednie kell az ügyben. Nem feltételezhetem, hogy ennyi idő nem elégséges arra, hogy egy Önnek ennyire fontos helyzetet megoldjon” – zárul Mager Andreának Karácsony Gergelyhez írt levele.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2021. március 31. 15:30
Lehetséges, hogy szándékosan húzza az időt a beszarósfejű, meg a mocsok bandája.
szóda
2021. március 31. 15:17
Azért sem csinált semmit, hogy politikai hisztériát lehessen keltene és ebbe bevonja a munkavállalókat is. Aljas húzás. Vidd a Városházára az ellátást, amúgy is hajléktalan szállót akartál tavaly oda!
balbako_
2021. március 31. 14:27
Egy év semmittevés Karácsonynál nem téma. Inkább levelez és vádaskodik.
Agnieszka
2021. március 31. 14:25
Nagyon helyes, hogy Mager Andrea levelét közlik, mert az első kamu geri írás után gyanús volt, hogy hazudik a főpolgármester. Kérdés, hogy a válaszból mit közöl le az elnyomott független sajtó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!