Április elején új szabályok jönnek

2021. március 26. 14:01

Addigra várható, hogy elérjük a 2,5 millió beoltottat. Gulyás Gergely addig mindenkitől kitartást és fegyelmezettséget kért.

2021. március 26. 14:01
null

Nem sokkal délután kettő óra előtt jelent meg az MTI-n, hogy rendkívüli sajtótájékoztatót tart Gulyás Gergely.

A miniszter az operatív törzs mai üléséről tájékoztatott. Leszögezte: teljes erővel támad a harmadik hullám, megfeszített munkára és fegyelmezettségre van szükség mindenkitől.

Az operatív törzs üléséről elmondta: ott támogatták a benyújtott javaslatokat, de csak bizonyos feltételek esetén léphetnek azok érvénybe. Gulyás elmondta, hogy a jelenlegi számok mellett semmilyen nyitás nem engedhető meg. Az érvényben lévő szabályokat mindenki tartsa be – tette hozzá.

Ha eléri a 2,5 milliót az oltottak száma, – erre húsvét után kerülhet sor – a következő intézkedések fognak érvénybe lépni:

Az üzletek 5-től fél tízig lesznek nyitva, a kijárási tilalom este tíz és hajnali öt között lesz, a boltok estében négyzetméteres szabályozás lesz, és a szolgáltatások pedig a március 8-a előtti állapot lép életbe.

Április 19-én nyithatnak meg az iskolák – ismételte meg a tegnapi kormányinfón elhangzott prognózist a miniszter, hozzátéve, hogy a tanárok, pedagógusok oltása április elsején, csütörtökön elkezdődik. Egy hét alatt több tízezer oktató beoltása fog megvalósulni.

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2021. március 26. 22:11
"Addigra várható, hogy elérjük a 2,5 millió beoltottat." Magyarázza el már valaki, miért lett bűvös szám a 2,5 millió (a többségük csak részben lesz védett, mert csak kb. az egyharmaduk lesz kétszer oltva, ami szükséges a védettséghez). Miért lesz hatékony onnan a védekezés? Az a gyanúm, hogy ezt a számot a politika szülte. Első körben kb. 2,5 millióan regisztráltak, és húsvétra ígérték ezek beoltását, ami várhatóan teljesül is. De hogy mi ennek a számnak az epidemiológiai jelentősége, az kérdés.
brekker
2021. március 26. 20:39
A rövidített nyitvatartás eleve hülyeség volt. Igaz, nem is Orbán találta ki, hanem a szakemberek.
brekker
2021. március 26. 20:29
Mindenki napozzon, szívjon friss levegőt, de tőlem minél távolabb!
Pelso j.
2021. március 26. 19:41
Április elején? Lehetne augusztusban, adjunk még nagyobb előnyt a vírusnak, mint eddig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!