Konok Péter elképzelte, milyen lenne a kirekesztő Balaton

2021. március 12. 08:32

„Menekülteknek, fogyatékosoknak tilos, a buzik ne fürödjenek benne” – írta.

2021. március 12. 08:32
null

A baloldali radikalizmusok oktatóját, a Facebookon rendkívül aktív Konok Pétert ezúttal a balatoni beruházások ihlették meg.

„A Balaton afféle állandó, országos közügy volt. Rengeteg marhaságot csináltak vele, a partvonalak betonos partvédelme tragikus ötlet volt, akárcsak a busa betelepítése, de alapvetően senki nem akarta teljesen ellopni, kisajátítani a tavat” – merengett a múlton a publicista.

Hozzátette: „A mából visszatekintve azt kell mondjam, hiányzott belőle ez az elemi rosszindulat, a mások teljes földbetiprásának ez a mindent elsöprő, kéjes vágya...ami a mai rezsim sajátja. A kádári rendszer rettegett a néptől és udvarolt neki; ezek a maiak rettegnek tőle, gyűlölik és megvetik....Egyre szűkülnek a szabadstrandok, ahol bárki lemehet a vízre (és egyre kevesebb embernek van rá pénze, hogy akár ezt is megengedhesse magának). Új szörnykikötők épülnek a rokonoknak és üzletfeleknek, a lényeg, hogy legyen hol kikötni a sokmilliós jachtoknak, és dőljön a közpénz a magánberuházásokba.”

Konok Péter végül teljesen belemelegedett: „Nekik térkép e táj is, amire rárajzolhatják kapzsi rémálmaikat. A szépség beárazható. És az árcédulák mögött már nem is látszik. Ők így hazafiak. Számukra a Balaton ugyanaz, mint mi, az úgynevezett »nemzet«, az emberek, mint minden: »erőforrás«.Kirekesztő és kizsákmányoló Balaton ez már, a kirekesztő és kizsákmányoló »nemzet« rezervoárja: kutyáknak, menekülteknek, fogyatékosoknak tilos, a buzik ne fürödjenek benne, mert buzibacit terjesztenek, a prolik menjenek inkább valami strandra, ha tudnak, és különben is, a Tescóban párezer a felfújható medence” – írta Konok, aki még arra is figyelt, hogy a nemzet szót következetesen zárójelbe tegye.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2021. március 30. 01:13
Jó, de azért egy hajmosás és minimum egy ülőfürdő rád is fér.
egyvilág
2021. március 12. 20:41
Buzizás: https://egyvilag.hu/temakep/051.shtml És általában a sztereotípiákról és előítéletekről: https://egyvilag.hu/temakep/067.shtml
afterall33
2021. március 12. 15:54
Eladó az egész Konok. Vagy csak beszart?
Krupp Skya
2021. március 12. 15:38
Én már megtapasztaltam, 1994-nyarán Arácson nyaraltam és elindultam horgászni Tihany felé gyalogoltam vagy egy kilométert találtam egy üres stéget és kimentem a stégre amihez egy móló vezetett, még be sem börzintettem a cájgot, már ott volt egy ősz hajú faszkalap, hogy azonnal hagyjam el a stéget, mert ez Princz Gábor tulajdona, akkor még élt a szerencsétlen hülye buzi ÁVH-s kommunista Posta Bankos de már Bécsben. Mondtam a faszkalap bácsinak, hogy a Balaton közterület és olyan szabály van ha a tulajdonos nincs jelen akkor más is használhatja a stéget. Megkérdeztem maga Princz Gábor? Azt mondta nem ő csak a móló és a stég őrzésével van meg bízva. Megkérdeztem akar horgászni? Azt mondta, hogy nem. Mondtam neki akkor nagyon gyorsan hagyja el a stéget mert hangoskodásával zavarja a halak nyugalmát. Elment nem telt bele 2 perc rendőrök jöttek motorcsónakkal és le zavartak a stégről. Na ennyit ennek a faszkalap Konok Péternek az írásáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!