Karácsony: Veszélybe került a hajléktalankórház a kormány miatt

2021. március 26. 12:06

A főpolgármester szerint „központi költségvetési szervet” költöztetnének a kórház helyére, ami járvány alatt megengedhetetlen.

2021. március 26. 12:06
null

A kormány a koronavírus-járvány idején rengeteg kiszolgáltatott ember ellátását sodorná veszélybe azzal, ha egy irodaberuházás miatt bezárnák a hajléktalan embereket ellátó, XIII. kerületi Szabolcs utcai kórházat – írta Budapest főpolgármestere pénteken a Facebook-oldalán. Karácsony Gergely közölte: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a fővárosi önkormányzattal arra a Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben a hajléktalan embereket ellátó kórházat működteti a főváros. A szerződést azért mondták fel, hogy a kórház helyére „központi költségvetési szervet” költöztessenek – tette hozzá.    

Azt írta: január óta három miniszterrel is igyekeztek megértetni a kialakult helyzet tarthatatlanságát, a héten pedig a miniszterelnök figyelmét is felhívta arra, hogy

a kormány ezzel rengeteg kiszolgáltatott ember ellátását sodorná veszélybe,

és újabb terheket rakna az így is az összeomlás szélén álló egészségügyi intézményekre.

Karácsony Gergely kiemelte: a járvány lecsengése után a fővárosi önkormányzat kész tárgyalni arról, hogy a hajléktalankórháznak máshol találjanak méltó elhelyezést, járványidőszakban azonban ez kivitelezhetetlen. „Szóltunk, írtunk, beszéltünk, egyeztettünk, hogy a kormányt jobb belátásra bírjuk. Eddig semmi. Talán majd most...” – fogalmazott.

Frissítés:

Megérkezett az MNV Zrt. válasza. Azt írják: a Fővárosi Önkormányzat 9 hónapja tudja, hogy a bérleti jogviszony meg fog szűnni, mivel az MNV Zrt. már 2020 júniusában értesítette erről. A 6 hónapos felmondási idő (2020. augusztus 30-tól 2021. február 27-ig) lejártát megelőzően, a főváros tétlensége miatt kialakult helyzet ideiglenes rendezése érdekében - különös tekintettel a járványidőszakra - 2021 februárjában egy új, rövidtávú, határozott idejű bérleti szerződést ajánlott fel, amelynek értelmében az ingatlanban való tartózkodás 2021. április 30-ig biztosított. Ezt a szerződési ajánlatot az MNV Zrt. aláírta és megküldte, a fővárostól viszont a mai napig válasz nem érkezett.

Budapest Főváros Önkormányzatának tehát az értesítéstől számítva mintegy 9 hónap állt rendelkezésére, hogy az ingatlanban folytatott egészségügyi szolgáltatás ellátását más módon szervezze meg.

Fotó: MTI

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tanner
2021. március 29. 15:05
A Szabolcs utcai kórház korábban az OTKI ( orvos továbbképző ) volt és vajon ki záratta be miután 10 milliárdért felújították a szívsebészetet? Természetesen a baloldal, de ekkor zártak be több megyei kórházat is meg vasútvonalakat, postafiókokat, orvosi rendelőket stb. Természetesen az akkori bezárások nem veszélyeztettek semmit, mert a baloldal mindig mindent jó csinál - ja nem.
cooperator
2021. március 29. 11:13
KARÁCSONY JÓL MUTAT A HASONLÓ KVALITÁSÚ HORVÁTH CSABÁVAL. HOGY MONDTA EGY SZÉKELY GAZDA? -EZEKRE A DISZNÓÓLAM KITAKARÍTÁSÁT SEM BÍZNÁM. GRATULÁLOK BUDAPESTIEK! DEMSZKY UTÁN ÚJRA MEGTALÁLTÁTOK AZ IGAZIT, AKI A TI SZINVONALATOKAT KÉPVISELI.
confitür
2021. március 27. 04:40
Nagyon szeretném tudni,hogy kinek,és miért jobb Karácsony Tarlósnál. Lehet,hogy elcsalták a választást ?
zakar zoltán béla
2021. március 26. 17:23
Pöszike! A szeleped jó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!