Szükség van a határozott fellépésre az illegális bevándorlással szemben

2021. március 01. 09:00

Több mint 400 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2021. március 01. 09:00
null

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 213, szombaton 117, vasárnap 67, jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. A román határszakaszon 31 migránst fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén 1255 migránst tartóztattak föl,

és kísértek vissza az a katonák és rendőrök. A megelőző héten – február 15-től 21-ig - a feltartóztatottak száma 661 volt. A román és horvát határszakaszon 88 migránst fogtak el az elmúlt héten. Embercsempészés miatt 24 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)

(Címlapkép: Afrikai országokból indult illegális bevándorlók. Fotó: MTI/AP/Bruno Thevenin)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!