Harangozó szerint látszatpolitikát folytat a Fidesz

2021. március 25. 15:20

Totális kudarcnak, teljes csődnek és káosznak nevezte a kormány koronavírus elleni védekezését és gazdasági válságkezelését az MSZP frakcióvezető-helyettese csütörtökön.

2021. március 25. 15:20
null

Harangozó Tamás az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaira reagálva azt mondta, a Fidesz-kormány a vírus terjedését megakadályozó, valódi, hatékony korlátozó intézkedéseket nem tett, ostoba politikája miatt nem hajlandó támogatást adni sem a megfertőződött embereknek, sem a bajba jutott vállalkozásoknak, sem a munka nélkül maradt embereknek.   

Látszatpolitikát folytat a Fidesz

Szerinte a Fidesz látszatintézkedéseket hozott, ezért az ország egyik fele kijátssza a korlátozásokat, hogy megélhessen, a másik fele betartja, és szépen csöndben tönkremegy.    

– mondta.    

„A magyar kormány egyszerűen beárazta, hogy további ezrek és ezrek fognak meghalni a következő napokban és hetekben, és magyar cégek tömegesen fognak tönkre menni. Úgy látszik, a kormánynak csak az számít, hogy ne kelljen pénzt adnia az embereknek és cégeknek. Az egész korrupt fideszes oligarcharendszer összedőlne, ha a közpénzt nem ők kapnák, hanem azok, akiknek igazán szükségük van rá” – közölte.    

Harangozó Tamás szerint a kormány még mindig azt akarja elhitetni, hogy Európa, de talán a világ legrosszabb napi halálozási adataival rendelkező Magyarország jól védekezik, hogy az Európa legkisebb pénzügyi támogatását biztosító kormány jó válságkezelést folytat.    

Tömeges tesztelést, és tömeges oltakozást! 

Felszólította a Fideszt, haladéktalanul vezesse be a 80 százalékos bértámogatást a munkavállalóknak,

az egyéni vállalkozóknak és a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) fizetőknek is erre az időszakra. Adjon vissza nem térítendő támogatást a kis- és közepes vállalkozásoknak az árbevételük százaléka arányában – sürgette. Javasolta még, hogy a kormány azonnal adjon százszázalékos táppénzt a koronavírussal megfertőződött embereknek, emelje meg a munkanélküli ellátás időtartamát és összegét a járvány végéig.    

– tette hozzá. Az ellenzéki politikus arra kért mindenkit, hogy regisztráljon a koronavírus elleni oltásra, mert ezzel kerülheti el a súlyos betegséget. Arra is biztatott, hogy aki védettsége miatt megteheti, valamint képes és alkalmas rá, jelentkezzen önkéntesnek az egészségügybe.

(MTI)

Fotó: Harangozó Tamás, Facebook

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. március 27. 04:33
Harangozó úr beharangozta hogy , mit szeretne a járvánnyal kapcsolatban. Vagyis a kormány bukását. Hát nem !
lemez
2021. március 25. 17:41
Ez meg ki?
silenceCZ
2021. március 25. 17:35
A kórházak megteltek, ágy és lélegeztetőgép lehet, hogy van még, de orvos és ápoló már nincs Te gyilkos moslék, mert elüldöztetek 20 ezer eügyist, csak trezorok voltak a kórházban, más semmi... ti még meg mertek szólalni, bolsevik férgek?
ThunderDan
2021. március 25. 17:09
Mondja ezt a LÁTSZATPÁRT egyik korifeusa...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!