Gulyás Gergely: Húsvét után már egy élhető helyzet fog előállni

2021. március 07. 22:15

„Magyarország májusig az orosz és a kínai vakcináknak köszönhetően 3,5 millió emberrel többet tud beoltani, mint amennyit ezek nélkül a vakcinák nélkül” – mondta a Bayer-showban a miniszter.

2021. március 07. 22:15
null

A Hír TV-n futó Bayer-show második felében Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter volt Bayer Zsolt vendége.

Szerintem a jelenlegi helyzet több lehetőséget tartogat magában, mint a korábbi” – jegyezte meg a politikus a Fidesz Európai Néppárt parlamenti frakciójából való kilépése kapcsán.

A frakció elhagyása egyelőre jogilag nem jelenti a párt elhagyását” – tette hozzá Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Európa elindult egy rossz irányba szerintem és azért az Európai Néppárt fő irányát nyilván az határozza meg, hogy Nyugat-Európában a politika milyen fordulatot vett. A nyugat-európai politikai fordulatot úgy lehet szerintem leírni, hogy a balliberális erők jelentik azt az igazodási pontot, amihez képest a jobboldal is meg akarja határozni saját magát és nem ezzel szemben akarja meghatározni magát (…), hanem koalíciót, együttműködést keresnek velük” – mondta Gulyás.

Azt szeretnénk, hogyha valóban az ország két hétre – amennyire lehet – bezárna, de a munka folytatódna. Ennek része az is, hogy a kormány azt is elrendelte az államigazgatásban és erre kérte egyébként a munkáltatókat is, hogy ahol az otthoni munkavégzés kellően hatékony, ott ezt is tegyék lehetővé, de azt szeretnénk, hogyha az ország valóban, két hétig úgy lenne bezárva, hogy a munka az folyamatos lenne” – hangsúlyozta Gulyás Gergely a minap bejelentett korlátozások kapcsán.

Magyarország májusig az orosz és a kínai vakcináknak köszönhetően 3,5 millió emberrel többet tud beoltani, mint amennyit ezek nélkül a vakcinák nélkül” – hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Ezen a hétvégén és hétfőn, kedden, összesen több mint 400 ezer embert fogunk beoltani, ami azt jelenti, hogy 1,2 millió felett lesz szerdára a beoltott emberek száma, ami Európán belül rendkívül magas adat” – tette hozzá Gulyás Gergely.

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2021. március 08. 08:18
Ja, 400 forintos euró.
még fokozza
2021. március 08. 08:14
"Húsvét után már egy élhető helyzet fog előállni" kivéve a húsvéti bárányt
káli
2021. március 08. 07:08
Ez az idomított majom húsvétról beszél, pocaktábornok 2hetet mondott! Most akkor kinek higgyek?
vajda
2021. március 08. 07:06
Furcsa ez a "magyar" kereszténydemokrácia. Olyan jelesei vannak, akik ránézésre sem keresztények, tapasztalatilag pedig nem demokraták, mint Deutsch Tamás, Bayer Zsolt, Gulyás Gergely, Szájer József, Rákay Philip, és társaik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!