Ellenzék: Hazug politikai támadás a fővárosi kormányhivatal vádja

2021. március 19. 19:53

Karácsony Gergely és tizennégy fővárosi ellenzéki polgármester adott ki közleményt.

2021. március 19. 19:53

Aljas és hazug politikai támadásnak nevezte a fővárosi kormányhivatal pénteki vádjait Karácsony Gergely főpolgármester és tizennégy fővárosi ellenzéki polgármester közös közleményben.

Budapest Főváros Kormányhivatala előzőleg közölte, hogy a kormányhivatalhoz sorra érkeznek a háziorvosi bejelentések a baloldali vezetésű fővárosi – jellemzően a 4., a 3., a 11., a 13., a 7., a 14., a 19., a 2. és a 9. – kerületektől, hogy az érintett önkormányzatok nem biztosítanak munkatársakat a koronavírus elleni oltás megszervezéséhez. A hivatal ezt elfogadhatatlannak nevezte.

A kormány„fecsérli az idejét”

A kerületi önkormányzatok kapcsolatban vannak az emberfeletti munkát végző háziorvosokkal, és minden, a hatályos jogszabályok szerint lehetséges segítséget megadnak nekik – áll Karácsony Gergely és tizennégy polgármester közleményében.

Miközben naponta dőlnek meg a szomorú rekordok Magyarországon, a kormány és a fővárosi kormányhivatal „a védekezés, az emberséges és hatékony cselekvés helyett aljas és hazug politikai támadásokra fecsérli idejét” – írták.

Nincs baloldali és fideszes kerület

Közölték, hogy a kormányhivatalnak és vezetőjének tudomásul kellene vennie, hogy a járvány elleni védekezés szempontjából nincsenek baloldali és fideszes kerületek, „csakis olyan budapestiek, akik politikai lózungok helyett hatékony cselekvést érdemelnek”.

„Nincs ellenzéki oltás és kormánypárti oltás, csakis annak az igénye, hogy az oltási program világos és átlátható legyen, annak lebonyolítása pedig minél gyorsabb és zökkenőmentesebb” – írták.

Kiemelték: a kerületi önkormányzatok készek és képesek arra, hogy az oltási program gyors és zökkenőmentes lebonyolítását hellyel és munkaerővel segítsék, a Fővárosi Önkormányzat és a kerületi önkormányzatok ennek érdekében több kezdeményezéssel éltek, amire „legtöbbször politikai támadásokat kaptak válaszul” .

Felszólították a fővárosi kormányhivatalt és annak vezetőjét, hogy inkább koordinálja a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezést, az oltások megszervezését, és ebben működjön együtt a budapesti önkormányzatokkal, pártállásra való tekintet nélkül.

Az aláírók listája

A közleményt V. Naszályi Márta (I.), Őrsi Gergely (II.), Kiss László (III.), Déri Tibor (IV.), Soproni Tamás (VI.), Niedermüller Péter (VII.), Pikó András (VIII.), Baranyi Krisztina (IX.), László Imre (XI.), Tóth József (XIII.), Horváth Csaba (XIV.), Cserdiné Németh Angéla (XV.), Szaniszló Sándor (XVIII.) és Gajda Péter (XIX.) írta alá.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lilla50
2021. március 20. 07:48
http://www.atv.hu/videok/video-20210319-visszahivott-vakcinak-ki-dontott-az-elszallitasrol?fbclid=IwAR1awVS_FCaYH_1iOLxBZzE_xqg-8ikwJh0TmXPDKDgZWMfCqSYxlLmO8Nc
lilla50
2021. március 20. 07:48
http://www.atv.hu/videok/video-20210319-visszahivott-vakcinak-ki-dontott-az-elszallitasrol?fbclid=IwAR1awVS_FCaYH_1iOLxBZzE_xqg-8ikwJh0TmXPDKDgZWMfCqSYxlLmO8Nc
Naggy
2021. március 20. 05:08
Mindennapi féknyúzunkat add meg nekünk ma: A kormányközeli Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány 19 lapja tett közzé egyszerre helyreigazítást pénteken. Szinte az összes vidéki lapban megjelent a Mediaworks központi szerkesztőségétől kapott kamuhír, így mindet helyreigazító közlemény publikálására kötelezte a bíróság. Az alábbi szöveggel: "2021. március 9. napján e felületünkön közzétett Dobrev először hazudott, most pedig nagyon beteg című cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy dr. Czeglédy Csaba arra hivatkozva nem jelent meg a bíróság előtt, hogy elkapta a koronavírust. Ezzel szemben a valóság az, hogy dr. Czeglédy Csabát nem idézte tárgyalásra a bíróság, így azon megjelennie sem kellett."
khomeini
2021. március 20. 00:03
pedig meg tudom erositeni. amikor anyam kapta az oltast, kerdezte a haziorvost, hogy kaptak-e segitseget, az volt a valasz, hogy nem, pedig kertek, de csak a doki sajat fia tudott besegiteni olykor, ha raert. 11. kerulet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!