Donáth Anna: Kívánjuk a sajtó szabadságát, censura eltörlését

2021. március 17. 17:04

A Momentum Európai parlamenti képviselője is visszanyúlt a 12 ponthoz.

2021. március 17. 17:04
null

Ahogy korábban megírtuk, az ellenzék több pártja is elővette a 12 pontot.

Donáth Anna bejegyzésében az eredeti 12 pont első követelését tartotta relevánsnak feleleveníteni. 

„(...) Az államhatalom az elmúlt 10 évben sorra hallgattatta el a szabad magyar sajtó hangjait, sorra foglalta el a független szerkesztőségeket és töltötte fel cenzorokkal. Az elhallgattatás és a cenzúra politikája ráadásul ismét, egész régiónkat sújtja. Lengyelországban és Szlovéniában is épül a szabad hangokat elnyomó rendszer.

A sajtószabadság és a cenzúra megakadályozására összeurópai megoldásokat kell találnunk. Európa nemzeteinek gátat kell szabniuk a független sajtó leépítésének. Ott ugyanis, ahol nincs szabad sajtó, demokrácia sincs. Jól látták ezt már elődeink is. Tudták, a magyar szabadság, egyenlőség nem épülhet ki a cenzúra elnyomása alatt. (...)” – írja a politikus.

(Nyitókép: Facebook – Donáth Anna)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. március 21. 11:52
Kívánjuk Magyarország szabadságát és az internacionalizmus eltörlését. S persze az uniót is kívánjuk. Erdéllyel.
rókabácsi
2021. március 18. 09:57
ez a barom még a bolsiban él?
EMM195
2021. március 18. 08:31
Jósok festékkel kellett összetartani a hazug pofáját, nehogy szétessen. Akárcsak a barátnőjének.
formaegy
2021. március 18. 06:58
No és vajon te Brüsszel lotyója Fekete-Győrt és a kémpártodat feljelentetted Brüsszelben az újságírók listázása, megfenyegetése stb. miatt? Tudjuk, te, ti csak olyan demokratikusan tiltanátok el a munkájuktól, mint amilyen demokratikusan gyilkol az USA a világban, vagy a nyugat Európában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!