Az építészfórumozók sem tapsolnak a momentumos betonkockáknak

2021. március 17. 08:39

Egy építészfórumon egyesek a fasiszta architektúra jegyeit fedezték fel Kerpel-Fronius Gábor kedvenc látványtervében.

2021. március 17. 08:39
null

Mint megírtuk, Kerpel-Fronius Gábor a közösségi oldalán március 13-án látványterveket osztott meg a budai várról. A képeken meglehetősen letisztult, minimalista, már-már a panelházak küllemét idéző „betonkockákat” láthattunk a barokk budai palota mellett. A tapasztalatlan szemek számára meglehetősen szokatlan látványt már az laikus kommentelők sem illették a legkedvesebb szavakkal. A Skyscraper City építészfórumon azonban a kommentekben sem érkezett pozitív visszhang.

A látványtervet egy kis párbeszéd vezeti fel a fórumozók között:

„BTW, ti láttátok már látványtervet a megújuló Városháza Parkról?”

„Azt hiszem nem. Akarom?”

Majd ezt követően többen is minimum cinikusnak nevezhető álláspontjukat fejtik ki. Például:

A szakértők egy másik ideológiához köthető stílust fedeztek fel benne: a fasiszta építészetet. Mint írta az egyik fórumozó:

Retro érzés. Jó, persze nem csak a Buda vár miliője vet ezt ki magából, de Budapest eklektikus építészetébe sem illik bele.”

A fentire azonban mások rákontráztak, hogy a példái nem igazán tartoznak a valódi fasiszta architektúra körébe. Ehhez az egyik hozzászóló több képet is csatol. Az egyiket a címlapképen szereplő látványtervvel összehasonlítva valóban hasonló épületet találunk:

A hozzászóló a véleményét ezzel zárja:

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2021. március 18. 09:35
Egy pávián jobbat legózna össze.
brekker
2021. március 17. 20:41
Még akkor is, ha a Renault valami világrengető látványtervvel áll elő, ami megbizsirgeti a tudatalattiját.
brekker
2021. március 17. 20:34
Normális ember megnézi melyik a jobb autó, melyik kerül kevesebbe (adózás), és azt veszi.
brekker
2021. március 17. 20:30
Van az a gond a demokráciával, hogy értelmesen gondolkozó embereket képzel el résztvevőként. Nem a kicsinyes bosszú ezköze, főleg nem, hogy egy átlagembertől ezek az ügyek igen távoli döntéseken műlnak. Normális emberek ezt átlátják, mint ahogy azt is, hogy mindig a fővállkozó szakítja a legtöbbet. Soha nem láttam még tiltakozást azért például. hogy én a Hondát szeretem, de túl sok a haszna, ha levonjuk az alvállakozóinak a költségét, akiket rendesen megversenyeztet minden centre, ehhez képest túl sokat nyer, veszek inkább Renault.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!