A kőbányai sportközpontban még szumózni is lehet majd

2021. március 26. 10:31

A több mint 13 ezer négyzetméteres komplexumban nemzetközi minősítésű versenymedence is lesz sok egyéb mellett.

2021. március 26. 10:31
null

Kiderült ki építheti a több mint 13 000 négyzetméteres Kőbányai Multifunkcionális Sportcsarnokot és Uszodát – írja az Octogon, majd megosztották, hogy a sportközpont fejlesztésére kiírt pályázatot a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. konzorciuma nyerte el.

A két különálló önkormányzati tulajdonú telken megvalósuló Kőbányai Sportcentrum, vagyis a Mázsa téri sportcsarnok és uszodakomplexum terveit a Főber Group egyik tagja, a Kreatív Magyar Mérnök Kft. készítette el 3D és BIM technológiával. A 13 000 négyzetméteres sportlétesítmény kivitelezését a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. konzorciuma látja majd el.

Úszás és kosárlabda a centrumban

A kisebb telekre egy 500 fő befogadó képességű lelátóval, FINA minősítésű, 50 méteres versenymedencével, bemelegítő és tanmedencével ellátott uszodát építenek, míg a Bihari út másik oldalán lévő nagyobb telken egy 3000 nézőt befogadó sportcsarnok létesül, melyet a FIBA előírásoknak megfelelően a kosárlabdára kellett optimalizálniuk a tervezőknek. Mivel a két épület két önálló telken áll, melyeket a Bihari út választ el egymástól, a beruházás a terület rendezését, forgalomtechnikai fejlesztését is magában foglalja. A két épületet egy 40 méter hosszú tetőszerkezettel kapcsolják majd össze, mely szimbolikusan kijelöli „kőbánya kapuját”.

És minden más

Az uszoda és a kosárlabda mellett, a tervezők helyet biztosítottak a röplabdának, kézilabdának, és a teremfocinak is, valamint edzőtermeket alakítottak ki az ökölvívásnak, valamint a birkózó és a szumó sporttal komolyan foglalkozni kívánó fiatalok számára is.

Képek forrása: Facebook

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. március 26. 12:04
https://www.youtube.com/watch?v=VugtWhufJhI
Vakfolt
2021. március 26. 11:56
Áldja meg az Isten érte Karácsonyt!
Mich
2021. március 26. 11:37
Miért nem kezdődött még el a Mészárosozás...?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!