Zeneiskolásoknak felújított épületet kapott a Freeszfe Egyesület

2021. február 09. 10:09

Szemendri Gábor, a VII. kerületi Molnár Antal Zeneiskola vezetője közleményében azt írta, tegnap óta minden reményüket elvesztették, hogy méltó helyet találjanak maguknak.

2021. február 09. 10:09
null

A nemrég megalakult Freeszfe Egyesület a VII. kerületbe, a Damjanich utca 4. szám alatti épületbe fészkelte be magát. Niedermüller Péter DK-s polgármester büszkén vett részt a megnyitón, erről videó is készült.

Az ingatlant korábban már másnak ígérték

Ám van egy kis bökkenő, az ingatlant korábban már másnak ígérték. Alább olvasható a Molnár Antal Zeneiskola közleménye.

„A VII. kerületi Molnár Antal Zeneiskola vezetősége, tanári kara, szülői munkaközössége és mintegy 600 tanulója megdöbbenve és elkeseredve vettük tudomásul, hogy a tegnapi napon az Erzsébetvárosi Önkormányzat a tulajdonában álló Damjanich u. 4. szám alatti ingatlant előzetes értesítés nélkül a Várkonyi Zoltán Alapítvány részére adta át használatra. Megdöbbenésünk oka, hogy az épületet 2019-ben kimondottan a zeneiskola számára, zeneoktatási tevékenységre alkalmassá téve újíttatta fel az akkori önkormányzat.Ide kapcsolódik: Alkotóműhelyt, kulturális központot hoznak létre az SZFE távozó oktatói.

Az épület felújítása bár 2019-ben elkészült, azt az önkormányzat a mai napig nem adta át a zeneiskola részére, és tegnap óta minden reményünket elvesztettük, hogy a kimondottan részünkre felújított épületben nagy múltú zeneiskolánk, mely a kerület legnagyobb létszámú, mintegy 600 gyermeket oktató nevelési intézménye, méltó székhelyre találjon. Iskolánk ugyanis évek óta saját épület nélkül, bérházi lakásokban és nyolc különböző telephelyen kénytelen megoldani a legfiatalabbak zenei nevelését, sokszor méltatlan körülmények között.

Reméljük, hogy a kerület vezetése legalább annyira szívén viseli saját kerületi polgárainak zenei nevelését, mint a független színházi oktatás ügyét, és méltó megoldást kínál a zeneiskola tarthatatlan helyzetére.

Szemendri Gábor, intézményvezető”

A Fidesz VI.-VII. kerületi választókerületének elnöke is reagált a hírre

Bajkai István parlamenti képviselő, a Fidesz VI.-VII. kerületi választókerületének elnöke Facebook-posztjában azt írta,

„a kereszténygyűlölő Niedermüller Péter vezetésével a baloldali szörnykoalíció elvette a méltán híres művészeti műhely, a Molnár Antal Zeneiskola elől az iskola számára a korábbi Fidesz-vezetésű önkormányzat által sok száz millió forintért felújított erzsébetvárosi épületet a Damjanich utcában. A Molnár Antal Zeneiskolában tanult valamikor Kocsis Zoltán világhírű zongoraművész és Presser Gábor, a fantasztikus dalokat alkotó LGT alapítója is.

Ahelyett, hogy erzsébetvárosi művészpalánták tanulnának a kifejezetten nekik felújított, az iskola vezetésével közösen megtervezett, kifejezetten zeneiskola számára alkalmas, hangszigetelt helyiségekkel rendelkező iskolában modern, 21. századi körülmények között, most minden jel szerint egy kulturális álarcot viselő baloldali, nyíltan kormányellenes kampányközpont fogja innen harcát vívni az általuk vizionált migránsbarát, szélsőségesen liberális, keresztényellenes világ eljövetele érdekében. A Fidesz Erzsébetvárosi Szervezete felháborítónak tartja, hogy a baloldal már a látszatra sem adva építi le Erzsébetváros kulturális életét és helyette balos haveroknak játssza át politikai célból az oktatást szolgálni hivatott intézményt.

Ez nem önkormányzás, ez rablás!” – fogalmazott Bajkai István.

Címlapkép: Facebook

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tigrisszem2
2021. február 12. 17:33
https://www.peticiok.com/epulete_a_molnar_antal_zeneiskolanak
gyaloggos
2021. február 11. 13:56
SZÓVAL HÁNYAN és kik pályáztak az bérbevételre? Hm....?
gyaloggos
2021. február 11. 13:50
EZEK A SZAR-ÉS senkiházy DK-sok döngették a mellüket, a napokban, hogy milyen qrvajól elintézték, a kerület legnagyobb oktatási intézménye nem kapja meg a nekik átalakított épületet! Niedermüller is elismerte napokkal ezelőtt, hogy tudta, a Molnár Antal zeneiskola már nagyon várja, hogy beköltözhessék végre oda! ELKÉPESZTŐ POFÁTLANSÁG, cinizmus! A TEREBÉLYESEN GYARAPODÓ főpolgármester-helyettes képes volt azt mondani, hogy a zeneiskola helyzete megoldott! Vadai meg olyant szólott, hogy ő nagyon büszke erre a lépésre! EZEK még csak nem is ugatják a kultúrát, annyi közük van hozzá, mint halnak a biciklizéshez, és ez szó szerint értendő!
Porkoláb Zsuzsa
2021. február 11. 00:41
Vissza kell szerezni becsületét hazánkét, nem zeneházát nekik hagyni, lezüllesszék. Ők lesznek bolsi vezérkari koalíció. Gy.Ferenc, Niedermüllerrel egyben. Lopásra, lopás, elvételre elvétel, nem tanulnak, régi normáikat megtartják, ölni érdemes, meg odaillő, meg békebeli szokás, meg hasznot hoz, ez ők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!