Újabb adókedvezményre van lehetőség

2021. február 23. 06:22

A koronavírus-járvány ellenére folytatódhatott tavaly is az önkéntes pénztári adókedvezményt igénybe vevők számának bővülése Tállai András szerint.

2021. február 23. 06:22
null

A Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára az MTI-nek elmondta: az öngondoskodást adókedvezménnyel és az adminisztrációs terhek átvállalásával segíti a kormány, de az adó- és pénzügyi tudatosság erősödésének is szerepe van abban, hogy az adókedvezmény összege és az igénybe vevők száma évről-évre nő.

Négy év alatt,

2019-re a duplájára, 43 milliárd forintra nőtt az önkéntes pénztári adókedvezmények összege,

a kedvezményezettek száma 300 ezerrel, 910 ezerre nőtt – tette hozzá. A kedvezmény igénybevétele és kezelésének módja is az öngondoskodást segíti. Az adóból visszajáró összeget az adóhivatal közvetlenül a pénztárnak utalja, ezzel is nő az időskori megtakarítás összege. A kedvezmény igénybevétele rendkívül egyszerű, mivel 2017 óta az adóhivatal készíti el az szja-bevallást – mondta az államtitkár.

(MTI)

(Címlapkép: Készpénz. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kup Lung
2021. február 23. 14:33
"Újabb adókedvezményre van lehetőség." ---- Ez mitől új? Az önkéntes nyp. adókedvezménye régóta megvan (egyéni befizetésekre). Nekem vagy 20 éve ketyeg. ----- Régebben visszautalta a NAV (leánykori nevén APEH) a címre a kedvezményt. Most pedig pár éve a pénztári befizetés növekszik vele mert a pénztárhoz utalják át. ------ Néha úgy elmélázok miket is mondanak a politikusaink....
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. február 23. 11:10
"2019-re a duplájára, 43 milliárd forintra nőtt az önkéntes pénztári adókedvezmények összege" Köszönjük, Fidesz. A parízerellenzék ezt is el akarja törölni.
B_kanya
2021. február 23. 08:32
De a 910 ezerből 900ezer Mészáros.
OberEnnsinnen
2021. február 23. 07:24
Az "ellenzék" - a mocsokhazudók - által lopós Orbán-kormány kiváló és elgondolkodtató teljesítménye, ez is: "2010-ben, a második Orbán-kormány hivatalba lépésekor az Európai Unió statisztikai hivatalának adatsorai szerint a mélyszegénységben élők aránya 23,4 százalék, azaz az egyik legrosszabb volt az unióban, addig ez az adat mára 8,7 százalékra csökkent, amivel az első tízbe került az ország."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!