„Éhezünk, dolgozni akarunk!” – Folyamatos tüntetések lesznek a Parlamentnél

2021. február 01. 15:28

Legalábbis ezt ígéri a Hősök terén két napja tiltakozó Le az Adók 75%-ával Párt.

2021. február 01. 15:28
null

A Parlament előtt folytatják a tiltakozást – jelentette be a Hősök terén tartott tüntetésen hétfőn az akciót szervező Le az Adók 75%-ával Párt elnöke, Ecsenyi Áron.  A párt „Nem kérünk a covid-kommunizmusból” címmel, úgynevezett megafonpróbát tartott nagyjából 300 ember részvételével. (A tüntetésről készült videót itt nézheti meg.)

A nagy rendőri készültség mellett megtartott demonstráción az ország számos pontjáról érkező tiltakozók, vállalkozók, felszolgálók, szakácsok, panziósok az őket érintő korlátozások feloldását követelték. A felszólalók arról beszéltek, hogy

lassan egy éve meg vannak fosztva a jövedelmüktől, a tartalékaik elfogytak, és már a mindennapi megélhetés, az élelem megvásárlása is gondot okoz számukra.    

A transzparenseken a többi között az volt olvasható: „Ez nem a vírusról szól, amíg ti osztozkodtok, mi éhezünk”, illetve „Nyissatok ki!”, és egyebek mellett azt skandálták, hogy „Dolgozni akarok!”   

A teret szó szerint bekerítették a rendőrök, akik sok embert igazoltattak, volt olyan is, akit megmotoztak, átkutatták a ruházatát és a táskáját. Többen úgy tiltakoztak a rendőri intézkedések ellen, hogy a földre ültek.    Ecsenyi Áron a demonstrációt kezdeményező párt elnöke a „megafonpróba” végén közölte, hogy a következő időszakban a Parlament előtt folytatják a tiltakozást.

(MTI/Mandiner)

Összesen 280 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2021. február 01. 21:05
"Éhezünk, dolgozni akarunk" Akkor vedd fel azt a fosos segged b.+! és menj dolgozni ne a f...d verd a téren! Nem csak pálinkakimérés létezik!!!
nempolitizálok
2021. február 01. 19:56
Gyurcsányék úgysem adnak neki képviselői helyet.
VeJoLa
2021. február 01. 19:13
Úgy irigylem az ellenzéket! Szuper "erős" ötletekkel, tanulmányok, statisztikák sorával halmozzák el őket az egész világból! Ezerszer értelmesebben érvelhetnek, lázíthatnak a korlátozások ellen, mint drlóf.szék szoktak! Csakhogy a címzett téves! A pandémiatébolyt nem a magyar kormány gerjeszti! Akik meg gerjesztik, azok nagy ívben tesznek az egész világ okoskodására!
elfújta az ellenszél
2021. február 01. 18:49
Az egész törpe mozgalom elfér egy buszon, nem is kell nagyon zsúfolódni. A Hősök tere túl nagy, hátha észreveszi majd valaki a Parlament előtt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!