Schneller: Sokkal több fejlesztés volt Budapesten az elmúlt 10 évben, mint előtte

2021. február 11. 09:10

A helyettes államtitkár szerint több ezer járművet szereztek be, megújult a Normafa, a Margit-sziget, az Orczy-park és Gül Baba türbéje is.

2021. február 11. 09:10

Nem érthetők azok a vádak, miszerint a kormány nem ad elég támogatást a fővárosnak, hiszen sokkal több fejlesztés volt Budapesten az elmúlt 10 évben, mint előtte – mondta a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Schneller Domonkos a fejlesztések között megemlítette, hogy egy évtized alatt több ezer járművet szereztek be a főváros számára, megújult a Normafa, a Margit-sziget, az Orczy-park és Gül Baba türbéje is. „Úgy gondolom, hogy ezek nem a lerohasztásról szólnak” – fogalmazott. Elmondta azt is, Budapest 60 milliárd forintnyi uniós támogatásra számíthatna a saját jogán, ehhez képest - mivel a kormány tisztában van azzal, hogy a város a magyar gazdaság motorja - jóval több forrást kap.

A helyettes államtitkár kifejezetten károsnak nevezte azt, hogy miközben évek óta azon dolgoznak, hogy az Európai Unió Budapestet sújtó szabályai ellenére több forráshoz juthasson a város, olyan vádak fogalmazódnak meg, hogy a kormány „le akarja rohasztani” azt. „Azt gondolom, hogy ez a fajta feszültségkeltés a budapestiek érdekeivel ellentétes” – fogalmazott Schneller Domonkos.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2021. február 11. 10:43
Költsük inkább a vidékre mert ráfér. Elég nagy már a Vízfej és még hálátlanok is.
olajfa1
2021. február 11. 10:10
Libsibolsi fasisztákat a száraz tények egyáltalán nem érdeklik! CSAK AZ AZ AGYONBAXOTT SZAFTOS MOCSKOS HAZUDOZÁSUK AMIT ŐK TALÁLNAK KI ÉS AMIVEL A NÉPET HÜLYÍTENI AKARJÁK!
certus
2021. február 11. 09:44
Az a kilenc év egy aranykor volt Budapest számára. Remélem, még visszatér. Ez a csodálatos város megérdemelné, hogy gondos vezetése legyen.
Szuverén maffiaállam
2021. február 11. 09:34
Köszönjük a légkondi nélküli szovjet buherametrót. A Biodómot, a Liget beépítését, a Lánchíd "felújítását", a gyönyörű Karmelita kolostort, a sok szép stadiont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!