Most Jakab Péter jött elő egy kamuvideóval

2021. február 08. 08:42

A Jobbik elnöke Orbán Viktor szavait manipulálta, miszerint a miniszterelnök magyar embereket hibáztatná az elszabadult vírus miatt, írja az Origó.

2021. február 08. 08:42
null

A baloldal ezúttal Orbán Viktor egyik korábbi interjúját manipulálta úgy, mintha a kormányfő a magyar embereket hibáztatná a „vírus elszabadulása” miatt, írja az Origó. Pénteken délután töltötték fel a Jobbik elnökének közösségimédia-oldalára azt a közel másfél perces videót, amely a portál szerint még Korózs Lajos kamuvideójával is felveszi a versenyt. Erre Rákay Philip, kommunikációs szakember figyelt fel. Jakab úgy indított, hogy „tudjátok, hogy a miniszterelnök szerint miért szabadult el a vírus Magyarországon? Nem fogjátok kitalálni: azért, mert mi, magyarok nem vesszük eléggé komolyan azt, amit a kormány mond". Ezzel azt akarta mondani, hogy Orbán Viktor a magyar embereket hibáztatja, amiért itthon elszabadult a vírus.

Szavainak alátámasztására egy rövid videórészletet is bevágott a miniszterelnök november 11-ei TV2-s interjújából. „Hiába hozunk szabályokat, helyezünk kilátásba büntetést, ha az emberek nem értik meg, nem fogadják el, nem azonosulnak vele, nem segítenek, akkor a legjobb intézkedés is hamvába hullik” – hallható az interjúrészletben, amit Jakab bizonyítékként hozott fel a kormányfői felelősséghárításra.

A miniszterelnök valóban mondott ilyet, csakhogy a Jobbik kommunikációs csapata gondolatmenetének nagy részét egyszerűen kivágta, pont azokat a részeket, amelyek más értelmet adnak a nyilatkozatnak. Orbán Viktor ezt mondta egész pontosan: „Próbálom követni, hogy mi az, amit az emberek maguk is szükségesnek látnak és elfogadnak, és mi az, amit nem, mert hiába hozunk szabályokat, helyezünk kilátásba büntetést, ha az emberek nem értik meg, nem fogadják el, nem azonosulnak vele, nem segítenek, akkor a legjobb intézkedés is hamvába hullik, vagy hamvába holt, és ezért aztán mondjuk úgy, hogy a közvélemény érzékelése alapján láttam úgy, hogy most meg lehet tenni soha a magyar történelemben, vagy legalábbis az elmúlt harminc évben nem ismert szigorúságú lépéseket, hiszen kijárási tilalom van érvényben ma este nyolc órától holnap reggel öt óráig.”

(Origó)

(Fotó: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ül Orbán Viktor miniszterelnök székében az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án. MTI/Illyés Tibor)

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. február 09. 10:20
gyenge egyy fingmaradvány vagy jákobzsidó
táltos
2021. február 08. 21:16
Pár év múlva egy GYF-ről szóló könyvben majd megírhatja Debreczeni Józska, hogy összeült egy szűk 6 fős csapat és kitalálta az embereket hibáztató videót.
kunfia
2021. február 08. 14:47
Orbán hazudik. Miért? Leginkább pénzért.
Sulammit
2021. február 08. 14:25
Úgy ül Jakab a miniszterelnöki székben, mint egy rakás szerencsétlenség. Vagy, mint egy zsák krumpli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!