Kökény: Áll üzleti érdek a kínai vakcina állami hátszele mögött

2021. február 27. 10:42

A volt miniszter szerint azt, hogy a magyar vezetés mindenáron meg akarja mutatni, hogy különb, okosabb és zseniálisabb, mint Brüsszel, a kínaiak kihasználják.

2021. február 27. 10:42
null

Kökény Mihály a Hírklikknek adott terjedelmes interjút. A volt egészségügyi miniszter szerint áll üzleti érdek a kínai Sinopharm vakcina állami hátszele mögött. Lehet, hogy most rögtön nem kell fizetni érte, de elképzelhető, hogy hitelkonstrukciókon vagy barterüzleteken keresztül az unokáinknak kerül majd sokba – állítja. A kínaiak más, ázsiai és afrikai országokkal is előszeretettel kötnek ilyen típusú üzleteket, vagy adnak nekik azért vakcinát, hogy cserébe el tudják érni bizonyos politikai céljaikat, véli.

Kökény szerint azt, hogy Magyarországon olyan vezetés van, amelyik mindenáron meg akarja mutatni, hogy különb, okosabb és zseniálisabb, mint Brüsszel, a kínaiak nyilván kihasználják. Hiszen érdekükben áll, hogy megbontsák az Európai Uniót – szögezi le. A miniszter érdekesnek tartja, hogy az EU országai közül egyedül Magyarországon jelent meg a kínai vakcina. Kökény kijelenti, iszonyú teher hárul a háziorvosokra, akik ehhez semmilyen segítséget nem kapnak.

(Fotó: Kökény Mihály volt szocialista országgyűlési képviselő, egykori egészségügyi miniszter megérkezik a Magyar versenyképesség közép- és kelet-európai összefüggésekben címmel, a Friedrich Ebert Alapítvány, a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Táncsics Mihály Alapítvány által szervezett konferenciára a Hotel Novotel Budapest Centrumban 2016. április 6-án.MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2021. március 14. 13:02
Feljelentés?
Harangláb
2021. február 28. 10:20
Gusztustalan véglény vagy Kökény! Egy feltételezésre építesz fel mindent, és azt is a jöbőre vetíted ki...:( Egészségügyi politikusként semmi maradandót nem csináltál, most meg rombolsz.. Remélem, negszorongat a Covid, bár lehet, hogy már régen beadattad magadnak az oltást kétszínű dzoci módon, miközben itt kavarod nagy kanálal a szart...Fulladj bele!
MZXX
2021. február 28. 10:09
Áll üzleti érdek a hazai baloldal Pfizer vakcina hájpolása mögött. A hazai baloldal képviselőinek kedvenc befektetése a Pfizer részvény. A saját, közvetlen anyagi érdekük miatt hájpolják a Pfizer vakcinát, ha növekedik a Pfizer részvény értéke, nő a befektetésük értéke.
ujujuj
2021. február 27. 23:00
Az, hogy "magyar vezetés mindenáron meg akarja mutatni, hogy különb, okosabb és zseniálisabb, mint Brüsszel" nem üzleti érdek, hanem politikai. Melles ha sikerül megmutatni, annak meglesz az a mellékhatása, hogy hamarabb be leszünk oltva, mintha várnánk az eu-ra. Szóval mutassák csak meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!