Izrael bejelentkezett az idei foci Eb rendezéséért

2021. február 17. 09:00

Többek között hazánk helyett rendeznének mecseket, ha a koronavírus miatt nem futhat az eredeti terv.

2021. február 17. 09:00
null

Az Izraeli Labdarúgó Szövetség (IFA) felajánlotta, hogy szükség esetén megrendezi az idén nyárra halasztott Európa-bajnokságot abban az esetben, ha a mérkőzéseket a koronavírus-járvány miatt nem lehet a kontinens 12 városában lejátszani – írta meg a Neokohn. Hozzátették: az IFA szóvivője megerősítette, hogy a szervezet hivatalosan is megtette ajánlatát az európai szövetség (UEFA) vezetőtestületének és Aleksander Ceferin elnöknek.

A Neokohn emlékzetetett: az UEFA célja, hogy a 24 csapatos tornát június 11. és július 11. között Budapest, München, London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amszterdam, Koppenhága, Róma, Szentpétervár, Bukarest és Baku rendezze meg. A nyitómeccset Rómában, az elődöntőket és a döntőt Londonban játszanák, a Puskás Arénában három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerülne sor.

A magyar válogatott hazai pályán találkozna a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal, illetve Münchenben a németekkel. Ugyanakkor továbbra sem tisztázott, hogy a jelenleg is több országban érvényben lévő utazási korlátozások lehetővé teszik-e az eredeti tervek szerinti lebonyolítást. Izraelben hamarosan véget ér a harmadik zárlat, mert a lakosság jelentős részét már beoltották. A fertőzésből felépült személyek, illetve a beoltottak a jövő héttől részt vehetnek a sporteseményeken, írják.

Fotó: MTI

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2021. február 17. 18:07
Ázsiában foci EB rendeznek! :D
kulalak
2021. február 17. 14:39
Köszönjük szépen, de nem. Most is mennek a meccsek Európa nagyvárosaiban, TV közvetítés nem probléma. Reklámból is van pénz.
Kopa
2021. február 17. 14:10
Az olimpia pedig az egyesült arab emirátusokban.
ujujuj
2021. február 17. 13:48
Oké, de szombaton csak rugósfocival lehet lejátszani, nehogy túl sokat lépkedjenek a pályán a játékosok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!