Hiller István egy teljesen új színművészeti egyetemet hozna létre

2021. február 04. 17:04

Az MSZP-s politikus szerint a Fidesz kormányzása alatt a politika „túlságosan belefolyt a szakmai kérdésekbe”.

2021. február 04. 17:04
null

Hiller Istvánt az ATV Start műsorában kérdezték többek között a felsőoktatási modellváltásról. Ezzel kapcsolatban azt mondta: a modellváltással sérül az autonómia és az oktatás szabadsága is. Több egyetemen a szenátus is megszavazta a modellváltást, Hiller István szerint azonban meg kell vizsgálni, nem kényszer hatására történt-e mindez.

A szocialista politikus arról is beszélt: egy esetleges kormányváltás után létrehoznak egy „modern, szabad”, állami fenntartású és államilag finanszírozott színház- és filmművészeti egyetemet. Hiller István szerint a Fidesz kormányzása alatt a politika „túlságosan belefolyt a szakmai kérdésekbe”, ezért az egy teljesen új intézmény lenne.

Korábban Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke is egy „új SZFE létrehozását” szorgalmazta egy esetleges kormányváltás esetén. A politikus ezt azzal kapcsolatosan mondta, hogy az SZFE vezetése állítólagosan törölte az őszi félévi jegyeket a Neptunból. Ezt azóta az egyeteme vezetése cáfolta.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. február 06. 01:47
Van új SZFE, nem kell több. Ha liberálnáci ideológiát akarnak tolni, saját pénzből áldozzanak rá!
rovan
2021. február 06. 01:41
Hozzon. Ki tartja vissza?
konfucius
2021. február 05. 21:21
De hát pont ez zajlik éppen, Pistám. Létrehozzák éppen a teljesen új SZFE-t, amit te is hangoztatsz itt.
Saksafar
2021. február 05. 18:20
Reméljük van rá pénze is, mert képzelődni szabad, de lóvé nélkül mi értelme?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!