Hadházy Ákos szavazói támogatásaiból fizette politikai akcióit

2021. február 01. 10:46

A politikusnak több millió forintja meg is maradt a támogatói által küldött adományokból, miután kifizette belőlük rá kiszabott bírságokat .

2021. február 01. 10:46
null

Politikai akciói közben elkövetett szabályszegéseivel mintegy hárommillió forint bírságot szedett össze az elmúlt években Hadházy Ákos. A baloldali politikus a rá kiszabott büntetést a támogatóitól rendszeresen kifejezetten e célra kért adományokból fizette ki, amelyből végül még több millió forint maradt is neki – derül ki Január 31-én kötelezően közzétett vagyonnyilatkozatából.

Hadházyra az Országgyűlébens csaknem kétmillió forintos büntetést szabtak ki, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság egymillió forintot, míg a járvány alatt szervezett dudálós tüntetése miatt 750 ezer forintos büntetését kapott a rendőrségtől (ez utóbbira viszont nem ő, hanem a lakásán nyilvántartott alapítvány gyűjtötte a támogatásokat, így ez nem is jelenik meg a képviselő vagyonnyilatkozatában).

Friss vagyonnyilatkozata szerint a politikus 5,1 millió forintot kapott adományként. Így amellett, hogy támogatói fizették ki helyette a rá kiszabott bírságot, még maradt is kétmillió forint. 

 

(Nyitókép: MTI/Illyés Tibor)

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2021. február 07. 10:13
Bocs: vonatkozik 8 általánosnál többet végeztem, ezért korrigálok: ASAP
konfucius
2021. február 03. 06:09
Tisztelt Hadházy Ákos. Szeretném önt felkérni arra, hogy a 122 éves Rieger orgonánk számára gyűjtést kezdjen, melynek célösszege 30 millió forint. A hangszer egyedülálló a maga nemében, és élete első generál karbantartására és érintőleges rekonstrukciójára vár. Köszönettel vennénk, ha összegyűjtené a hangszer számára szükséges összeget!
pistapapa
2021. február 02. 10:47
Akit tisztelnek és elismernek,annak adnak az emberek.
Rocktoberi
2021. február 01. 17:57
Úgy néz ki, hogy a hívei még hülyébbek, mint Lófaszházy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!