Gyurcsány Ferenc, és ami mögötte van

2021. február 08. 11:17

A Magyar Nemzet a cikksorozatában azt elemzi, hogyan lett a volt kormányfő egy történelmi bukást követően újra a baloldal vezetője? Az egyik ok a mozgalmár múlt és kapcsolatrendszer, állítja a lap.

2021. február 08. 11:17
null

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után általános volt a vélemény, hogy Gyurcsány Ferenc politikai pályafutása befejeződött, kezdi az elemzését a Magyar Nemzet, majd felhívja a figyelmet, hogy tizenöt évvel később a legerősebb ellenzéki formáció vezetője, a baloldali kényszerkoalíció legbefolyásosabb személyisége lett, az ő döntésén és stratégiáján múlik, hogyan és kikkel fusson neki az ellenzék a jövőre esedékes országgyűlési választásoknak.

A Magyar Nemzet szerint négy dologra bizonyosan szüksége volt Gyurcsánynak: politikusi adottságokra, a mozgalmi múltból gyökerező hálózatépítési gyakorlatra, kapcsolatrendszerre, az anyagi függetlenség megteremtésére és nem utolsósorban egy, a titkosszolgálatokból, illetve azok környékéről verbuválódott háttércsapatra. Az első részben főként a fiatal, első millióit megszerző Gyurcsány Ferenc ténykedéseiből szemezget a lap, a politikus mellett már ekkor ott volt Szilvásy György és Bajnai Gordon.

Gyurcsány Ferenc húszéves korában lépett be a Kommunista Ifjúsági Szövetségbe (KISZ), a magyar kommunista állampárt, a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) ifjúsági szervezetébe. A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző Karán technika–biológia szakon kezdte meg tanulmányait. A KISZ egyetemi bizottságának a tagja lett, elsősorban rendezvények és diákprogramok szervezésében vett részt. Még ugyanebben az évben, ősszel az egyetem KISZ-titkárává választják.

(Magyar Nemzet)

(Fotó: Gyurcsány Ferenc, a Kommunista Ifjúsági Szövetség Központi Bizottságának (KISZ KB) titkára beszél a KISZ XII. Kongresszusán a Budapest Sportcsarnokban.MTI Fotó: Rózsahegyi Tibor)

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2021. február 08. 21:01
Hol lehet ezt látni? Mert mondani bármit lehet. A hozzászólásainak a színvonala konvergál a hatelemis cigányéhoz aki sokat nézi az RTL-t.
mokány
2021. február 08. 19:00
Nem azt mondták Feri .
tothpal
2021. február 08. 15:59
Gyurcsány életfolyamata: pojácától - pojácáig... mindiglen...
Berecskereki
2021. február 08. 15:06
,,Gyurcsány Ferenc, és ami mögötte van,, Mi lehetne? KÁOSZ Ahova lép ott fű nem nő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!