A CSOK-kal vásárolt újépítésű otthonoknál a kormány átvállalja az áfát

2021. február 15. 12:33

A csok-kal vásárolt újépítésű otthonoknál a kormány átvállalja az áfát – mondta Zsigó Róbert videójában.

2021. február 15. 12:33
null

A családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vásárolt újépítésű ingatlanoknál az állam átvállalja az 5 százalékra csökkentett áfát a Gazdaság-újraindítási akcióterv keretében – mondta Zsigó Róbert, a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára hétfőn.

Zsigó Róbert a kormány közösségi oldalára feltöltött videójában kiemelte:  2021. január 1-jével elindult minden idők legnagyobb otthonteremtési programja. Az áfa megfizetése alól azok a családok mentesülhetnek, amelyek legalább egy gyermeket nevelnek vagy várnak, új építésű lakást vesznek vagy generálkivitelezővel építtetnek, illetve igénybe veszik a csok-ot – tette hozzá.    

A teljesen áfamentes vásárlási lehetőséggel akkor lehet élni, ha az ingatlan alapterülete lakás esetében nem haladja meg a 150, családi ház esetében pedig a 300 négyzetmétert – részletezte.    

Az áfa átvállalásával az állam segít a gyermekeket vállaló, gyermekeket nevelő családoknak, hogy megfelelő otthonhoz jussanak, segít a munkahelyek megőrzésében, illetve új munkahelyek teremtésében, továbbá a lépés hozzájárul a gazdaság újraindításához is – összegezte a parlamenti államtitkár.

(MTI, Facebook) 

Fotó: MTI/Kiss Dániel

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2021. február 15. 13:36
Örülök. Akkor Tóth Bertalan nak is jár. Tothtal nem az a baj, hogy felvette a csok-ot, hiszen állampolgári jogon jár neki. A baj ott van, amiket előzetesen a Parlamentben mondott és nem szavazta meg. Tegnap bejatszottak a hirtv-ben ezt a felszólalását- nevető görcsöt kaptam.
Gullwing
2021. február 15. 13:34
Tótberci esetében is?!
Zsolt75
2021. február 15. 13:13
Az igen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!