Bróker Marcsi felügyelet alatt marad

2021. február 18. 10:52

Az ítélőtábla álláspontja szerint sem a kényszerintézkedés okaiban, sem a személyi körülményekben nem következett be változás.

2021. február 18. 10:52

Fenntartotta a Kun-Mediátor ügy vádlottjának, "Bróker Marcsinak" a bűnügyi felügyeletét az elsőfokú ítélet kihirdetéséig a Szegedi Ítélőtábla, mert véleményük szerint továbbra is szükséges és indokolt a vádlott bűnügyi felügyelete az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék ügydöntő határozatának kihirdetéséig. A táblabíróság végzése nem végleges, nyolc napon belül lehet fellebbezni ellene.

A Wall Street karcagi farkasasszonya

A vádirat szerint a karcagi asszony a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként a cég 15 éves működése alatt 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott több mint 760 ügyfelének. Volt olyan sértett, aki több mint egymilliárd forinttal károsodott, sokan pedig több tízmillió forintot veszítettek a vádlottal kötött „üzleti befektetés” miatt. Az asszony – cége nevében – 1999 nyarától 2015 tavaszáig az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált kecsegtető befektetési lehetőséget főként a Karcagon és környékén élőknek. Tette mindezt úgy, hogy a Kun-Mediátornak nem volt engedélye ilyen tevékenységre.

A befolyt pénzt saját és családja költségeire fordította, illetve – a jó üzletmenet látszatának fenntartásáért – az érintettek egy részének kifizetésére használta fel. Bróker Marcsi 2015 tavaszán eltűnt Magyarországról, végül mintegy másfél évvel később a közép-amerikai Belize-ben fogták el.

Az asszonyt 2016. december közepén letartóztatták. Három év múlva, mivel a letartóztatás időtartama elérte a törvényi maximumot, az ügyben első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék elrendelte a terhelt bűnügyi felügyeletét, a mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2021. február 18. 17:55
Teljes vagyonelkobzást az egész családra!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gyéressy Károly
2021. február 18. 15:51
Vérlázító az ilyen ügyek sebessége. Ez a nő is 4 éve van előzetesben. Hány év kell egy ítélethez?
McEmese
2021. február 18. 14:58
Jelenetek egy vallomásból: Svájci bankokba is elment Kósa Lajos az "örökösnővel" Négyszer is találkozott Svájcban Kósa Lajos azzal a csengeri örökösnővel, akiről azt hitte, hogy mesés örökség birtokosa. Egy alkalommal Zürichben két bankban és egy ügyvédnél is jártak közösen, hogy a fideszes politikus rendelkezhessen a nő állítólagos svájci bankszámlája felett. Az egyik privát bankban exkluzív környezetben fogadták őket. Ha van a svájci bankvilágnak szívcsakrája, akkor az a Zürich központjában lévő Paradeplatz. Ezt a környéket gyakorta keresik fel dúsgazdag emberek, mivel több nagy nevű pénzintézet található a környéken, köztük a világ leggazdagabbjait is kiszolgáló privát bankok. Valamikor 2016-ban ezen a téren bukkant fel két magyar állampolgár az egyik legnagyobb svájci bank, az UBS épületébe igyekezve: egyikük Kósa Lajos volt és vele tartott egy csengeri asszony, P. Mária is. P. Máriáról a fideszes politikus akkor még azt gondolta, mesés vagyon örököse. Ma már biztosan nem hiszi ezt, hiszen P. Mária jelenleg a rácsok mögött van, csalással vádolják. A vádirat szerint húsz embertől kért kölcsön mintegy 780 millió forintot egy – a valóságban nem létező – apai örökség felszabadítására. Még azelőtt, hogy Kósa és P. Mária útnak indult volna a zürichi banknegyedbe, felkerestek egy svájci ügyvédet, Konrad R. M.-et is, méghozzá abból a célból, hogy a fideszes politikus olyan ügyvédi meghatalmazást kapjon, ami alapján rendelkezni tud a csengeri nő állítólagos svájci bankszámlája felett. Mindezt a nyomozati anyagok szerint maga Kósa Lajos mesélte el a rendőröknek, akik a politikust tanúként hallgatták meg a nő ellen indított büntetőeljárásban. Az ügyvédnél nemcsak Kósa és P. Mária volt jelen, hanem egy másik nő is, akiről egyelőre csak annyit sikerült kiderítenünk, hogy egy köztiszteletben álló csengeri orvos közeli hozzátartozója.
zakar zoltán béla
2021. február 18. 13:21
Alkar traz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!