Amikor Pörzse még Lovas Istvánnal és Bencsik Andrással ült egy asztalhoz

2021. február 26. 19:10

Érdekes videóra bukkantunk: a magyarokat lebutázó egykori Jobbik-képviselő 2006-ban még az értelmiséget, és nem a magyar népet hibáztatta a jobboldal választási vereségéért.

2021. február 26. 19:10
null

Érdekes kordokumentumra bukkantunk az internet bugyraiban: egy, még a 2006-os választások után készült Sajtóklubban egy asztalnál látható Bencsik András, Kerényi Imre, Lovas István, Sinkovics Ferenc, Tóth Gy. László és Pörzse Sándor.

Utóbbi az elmúlt napokban a magyarokat butázó mondataival került ismét a közbeszédbe. Pörzse – nagy utat megtéve a néhai Lovas István mellől – ugyanis jelenleg a Jobbik-közeli Nemzeti TV-ben szerepel egy műsorban a Heti Hetes egykori tagjával, Havas Henrikkel, itt hangoztak el az ominózus mondatok is.

„Ennyiszer becsapni egy népet, mint ahányszor a magyart becsapták, nem lehet, csak akkor, ha buta. Nem tudok mást mondani” – mondta Pörzse, aki sokáig azt hitte, hogy a magyar a kiválasztott nép, de aztán a választások „megvilágosították”.

A magyar az buta” – mondta egyetértésben Havas Henrik, majd azt fejtegette, hogy Trianon után kizárólag a parasztok és a zsellérek maradtak Magyarországon, akiket „lepofoz a földesúr, az intéző, a csendőr”. 

És ezek most gyűlölik Budapestet, amelyik valóban világváros, valóban multinacionális, valami egészen elképesztő kulturális háttere van, és ezek a parasztok ezt nem bírják elviselni” – tette hozzá Havas Henrik.

Ez már az egykori harcostársnak is sok volt: Toroczkai László videóban üzent a volt Jobbik-képviselőnek.

Visszatérve a Sajtóklubra: a szereplők közül Kerényi Imre és Lovas István már nem él, Bencsik és Sinkovics továbbra is a Demokratánál dolgozik, Tóth Gy. László nem sokat szerepel, Pörzse Sándor pedig egészen más nézeteket vall, mint akkor: a 2006-os választás után ugyanis – az okokat kutatva – nem a magyar népet hibáztatta, hanem az értelmiséget: „Semmi nem lenne lehetséges a magyar értelmiség árulása nélkül. Ha a magyar értelmiség nem indul el a damaszkuszi úton, akkor még 2010-ben is óriási bajban leszünk. A magyar írástudóknak be kell látniuk a saját tévedésüket, ki kell mondanom, hazaárulásukat” – értekezett Pörzse.

A jelenet a 17. perctől látható.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2021. február 27. 20:53
Sanyi kifizető helyet keres..
Magyar Gyula
2021. február 27. 10:58
Végignéztem az adást . Nekem a Pörzse a századik helyen volt a történetben. A hangsúly teljesen eltolódott a többi szereplő mondandójára. Szerintem ezt a videót reggeltől estig folyamatosan kellene játszani valamelyik tv - ben. Sőt, Orbán Viktornak és a kormány minden tagjának kötelezően előírnám, hogy végignézze. Sok elemét alkalmazni kellene a 22-es választás előtt. Bár vannak jelei az utóbbi időben, hogy némi tisztogatás kezd létrejönni, de ez kevés. Egy nagyon fontos dolgot meg kell szívlelni ami elhangzott a műsorban "erkölccsel nem lehet legyőzni az erkölcsteleneket". Még van egy kis idő. Nagytakarítást kell csinálni. A szemétnek a szemétdombon a helye.
files32
2021. február 27. 10:51
Régi szép idők, amikor Orrmány a liberális internacionálé alelnöke volt.
zakar zoltán béla
2021. február 27. 10:15
a gatyagumi nyúlékony, míg el nem vásik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!