A kisboltok támogatásával javulhat a falvak életminősége

2021. február 09. 11:46

A kormány 45 milliárd forintos csomagjára vállalkozók, cégek és szövetkezetek pályázhatnak.

2021. február 09. 11:46

Több száz kisboltnak jut forrás abból a 45 milliárd forintos támogatási csomagból, amelyet a múlt csütörtöki kormányinfón jelentett be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – írta meg a Magyar Nemzet. A pályázat részleteiről Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos beszélt a lapnak.

Íme a legfontosabb infók a kisboltok támogatási programjáról:

Kik pályázhatnak?

Egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok vagy szövetkezetek.

Ki kérhet támogatást?

Olyan igénylő, aki kétezer fő alatti településen napi fogyasztási cikket forgalmazó üzletet üzemeltet, vagy olyan településen vállalja kisbolt nyitását, ahol ilyen nem működik. A támogatási összeget előlegként fizetik ki.  

Mire lehet pályázni?

Épület külső és belső felújítására, bővítésére, akadálymentesítésére. Emellett lehet forrást igényelni arra is, hogy az üzleteket korszerű berendezésekkel szereljék fel, ide értve a kérelemben vállalt egyéb szolgáltatások folytatásához szükséges eszközöket is, például gyógyszerárusításhoz zárt szekrényt, bútorzatot. Az eszközbeszerzés a boltok felszereltségének javítására is igényelhető, például polcrendszer, pénztárgép, hűtő beszerzésére.

A pályázó meg is vásárolhatja az üzlet működését biztosító ingatlant, erre maximum ötmillió forintot lehet igényelni. Lehet továbbá pályázni a foglalkoztatáshoz igazodó működési támogatásra is, az üzletben foglalkoztatott személy, illetve személyek munkabérének munkáltatót terhelő járulékainak megfelelő összeg megfizetéséhez, akár öt évre.

(Magyar Nemzet)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jóember
2021. február 09. 14:34
Ez egyébként nem csak a kiskereskedőknek, hanem a mezőgazdasági kistermelőknek is sok segítség lesz. A rendszerváltás után az akkor nyitott kisboltok vették fel a rengeteg őstermelő portékáját, aztán jöttek a multik és minden megváltozott. Remélem mostmajd ezzel új élet indul a vidéken. Szerintem ez jelentős támogatás.
zakar zoltán béla
2021. február 09. 14:04
Ideje!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!