A katasztrófavédelem cáfolja a fővárost a kéményseprők ügyében

2021. február 11. 12:34

A hatályos jogszabályok nem teszik lehetővé a cég integrálását.

2021. február 11. 12:34

A hatályos jogszabályok nem teszik lehetővé a gazdasági társaságként működő Fővárosi Ké­ményseprőipari Nonprofit Kft. (Főkétüsz) integrálását, hasonlóan azokhoz a kéményseprőipari cégekhez, amelyek közszolgáltatást láttak el, és amelyekkel az illetékes önkormányzatok korábban már szerződést bontottak, vagy a szerződésük lejárt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a Világgazdasággal.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes kedden azt állította: a cégnél bejelentett, összesen 283 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítés bármikor megállítható, „csak egy jelzés kell a Belügyminisztériumtól, hogy él a Fővárosi Önkormányzat felajánlásával, és átveszi a Főkétüszt”.

A Mandinerben itt olvashat az előzményekről.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. február 11. 13:33
Felajánlok 1 darab főpolgármestert átvételre. A Marhavágóhíd vételi ajánlata érdekel a legjobban.
nyugalom
2021. február 11. 13:25
Pandemia idejen milyen humanus az a vörös libsi tüttő liba!
villogókékfog
2021. február 11. 13:04
Hát melyik geriferi szavazó ne értékelné ezt a pompás városvezetői szakértelmet? Nem csodás? Bezzeg a kormány, az milyen gonosz! Ugye libbantak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!